Sarıyer’de uzun yıllardan beri başarılı bir şekilde görev yapan Nüfus Müdürü Sevgi Arıkan geçtiğimiz günlerde öyle bir davranışa imza attı ki alkışlamamak mümkün değil. Arıkan gösterdiği özverili davranış ve mesleğine olan bağlılığı nedeniyle bir kez daha gönüllerde taht kurdu. Arıkan'ın adına yakışır bir davranış sergilediği olay 3 Mart Cuma gecesi yaşandı.


TÜM EKİBİ ARIKAN KURTARDI


Sarıyer’in gözde okullarından Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi, İstanbul il birincisi olup, bölgelerarası yarışmaya katılmak için Sakarya’ya gitti. Ancak ertesi gün yarışacak ekipte bulunan öğrencilerden birinin Nüfus Cüzdanı'nda fotoğraf bulunmadığından tüm ekibin diskalifiye olması söz konusuydu. Öğrencilerin isimleri daha önceden organizasyon komitesine bildirildiğinden ekipte değişiklik yapma imkanı da yoktu. Bunun üzerine öğrencileriyle birlikte Sakarya’da bulunan Okul Müdürü Faruk Genç, Sarıyer Nüfus Müdürü Sevgi Arıkan’ı telefonla aradı ve yapabilecekleri bir şey olup olmadığını sordu. Arıkan da öğrenciyi Sarıyer’e getirmesini söyledi. Genç hiç vakit kaybetmeden öğrencisini alıp İstanbul’a geldi. Bu sırada Nüfus Müdürü Sevgi Arıkan da eşiyle birlikte evinden çıkıp, Kaymakamlık binasındaki Nüfus Müdürlüğü’ne gitti. Faruk Genç ve öğrencisi saat 23:30’da Nüfus Müdürlüğü’ndeydi. Arıkan, öğrencinin çipli kimlik başvurusu işlemlerini yaptı ve başvuruyu yaptığına dair bir belgeyi de okul müdürüne verdi. Bu sayede Hüseyin Kalkavan MTL Halk Oyunları Ekibi ertesi günkü yarışmaya girdi ve Marmara bölge birincisi olup, Türkiye şampiyonasına katılma hakkı elde etti.


OKUL MÜDÜRÜ FARUK GENÇ'TEN TEŞEKKÜR 


Bu olayı bize anlatan Okul Müdürü Faruk Genç’in, Nüfus Müdürü Sevgi Arıkan’a duyduğu minnet duygusu ses tonundan anlaşılıyordu. Arıkan da zaten teşekkürü ve alkışlanmayı fazlasıyla hak eden bir müdür. Bu arada 2017 yılı başından itibaren verilmeye başlanılan çipli kimlik kartlarına olan başvurunun yoğunluğuna rağmen, Sarıyer Nüfus Müdürlüğü’nün hiç kimseyi kırmadan, üzmeden üstlendiği görevi yerine getirmesinde de, özverili bir şekilde çalışan Sevgi Arıkan ve personelinin büyük katkısı olduğunu belirtmeden geçmemek gerekir.


Sarıyer Kent