Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Müdürler Mutfakta’ etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Yarışma kapsamında 26 okul müdürü mutfağa girerek hünerlerini sergiledi.

Maslak’taki Mutfak Sanatları Akademisi’nde gerçekleşen ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan etkinlikte, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, Sarıyer İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu ile Sarıyer İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Acar jüri olurken, Sarıyer’de faaliyet gösteren okulların müdürleri yarışmacı olarak yer aldı.

MÜDÜRLER KIYASIYA YARIŞTI

Şef Müge Koçak’ın anlatımı ile hünerlerini sergileyen okul müdürleri, 2’li gruplar halinde önceden belirlenen menüdeki yemekleri yaptı. Eğlenceleri anların yaşandığı yarışmayı Balatahun İlkokulu Müdürü Temel Kurt ile Türkan Şoray İlkokulu Müdürü Didem Tosun kazanırken, ikinci sırada Kazımkarabekir Ortaokulu Müdürü Sevinç Harç ve Sarıyer Ortaokulu Müdürü Melih Kara ikilisi, üçüncü sırada ise Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi Müdürü Z. Emre Çapraz ile R. Güney Kıldıran Ortaokulu Müdürü Gülşah Öğdü yer aldı. Yarışmaya katılan okul müdürlerine günün sonunda çeşitli hediyeler verildi.

TAHMAZ’DAN DAYANIŞMA VE İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Etkinlik ile ilgili Sarıyer Posta Gazetesi Muhabiri Yavuz Topal’a açıklamalarda bulunan Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, “Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 eğitim vizyonuna yönelik olarak yaptığımız bir etkinlik. Okul müdürlerimiz çeşitli yemekler yapacak. Bu yarışma sayesinde müdürlerin sosyal etkinlik kapsamında birbirleri ile dayanışma ve işbirliği yapmalarını amaçlıyoruz. Ayrıca çağın gereksinimlerine göre bir sosyal etkinlik programı düzenledik.

SARIYER POSTA