Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Şişli Bilim Ve Sanat Merkezi Müdürlüğü’nden Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Hüseyin Özcanlar görevine başladı. Özcanlar’ın ilk konukları ise ilçedeki okul müdürleri oldu.

İlçede faaliyet gösteren okulların müdürleri Baltalimanı’ndaki Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasına giderek, Hüseyin Özcanlar’ı makamında ziyaret etti. Özcanlar’a görevinde başarılar dileyen eğitimciler, Sarıyer’deki eğitim ve öğretim kalitesinin daha da artması için birlikte çalışacaklarını vurguladı.

ÖZCANLAR’DAN İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Okul müdürlerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcanlar ise, eğitim kurumları ile işbirliği içerisinde çalışacaklarını vurguladı. Müdürlere teşekkür eden Özcanlar, en kısa sürede okulları ziyaret edeceğini de sözlerine ekledi.

Göreve başlamasının ardından bir mesaj yayınlayan Hüseyin Özcanlar şu ifadeleri kullandı:

“Değerli Öğretmenler, Sevgili Öğrenciler, Kıymetli Veliler;

28 Şubat 2020 itibariyle Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başlamış bulunmaktayım. Eşsiz şehrimiz İstanbul’un birçok ilçesinde çeşitli görevlerde bulunduktan sonra Boğaz’ın simgesi olmuş güzel ilçemizde bu göreve atanmanın kıvancını ve heyecanını yaşamaktayım. Üzerimizdeki görevin öneminin farkında ve yüklediği sorumluluğun bilincindeyiz. Bu nedenle Sarıyer ‘in öğrencilerine hak ettiği eğitim hizmetini en iyi şekilde ulaştırabilmek için sizlerle işbirliği içerisinde çalışacağımıza inanıyorum.

Ülkemizin hedeflerine ulaşmasının ve kalkınmasının en önemli unsuru eğitimdir. Yarının inşasının bugünden başladığını bilerek öğrencilerimizin 21. yüzyıl becerileriyle donatılması için ARGE, teknolojik, yapım, donatım ve benzeri tüm imkanlarımızı onlara sunmak üzere seferber edeceğiz. Tüm eğitim paydaşlarının katılımını destekleyen çözüm odaklı, katılımcı ve stratejik yönetim anlayışını kültürel olarak oluşturup yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz.

Öğrencilerimizin sadece akademik becerilerinin değil, yaşam becerilerinin de geliştirilmesini gözeten yaklaşımların ve faaliyetlerin ön plana çıkartılması yine en önemli hedefimiz. Bu hedefleri gerçekleştirirken en önemli unsurun öğretmen olduğunun farkında olarak öğretmenlerimizin mesleki yeterliliklerinin üst düzeye taşınması ve mutlu bir çalışma ortamı sağlanması için gerekli çalışmaları yapacağız. Günümüzde bireysel, kültürel ve toplumsal farklıkları giderek ortadan kaldıran yönelim yerine farklılıkların zenginlik olduğu ve bu zenginliğin korunup geliştirildiği bir eğitim ve yaşam çevresi oluşturmalıyız. Bu amaçla öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası düzeyde kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılımlarını desteklerken milli ve manevi değerlerimizi yaşatmayı ve korumayı amaçlamaktayız.

Bütün imkan ve şartlarımızı, geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize daha iyi bir eğitim sunabilmek için kullanacağız. Bugüne kadar görev yapan İlçe Milli Eğitim Müdürümüze yaptıkları hizmetleri için teşekkür ediyorum. Bu hizmetlerinin daima hatırlanacağını bilmelerini isterim. Görevime başlarken çalışma arkadaşlarıma, okul/kurum yöneticilerimize, öğretmenlerimize, personelimize ve velilerimize saygı ve selamlarımı sunar, sevgili öğrencilerimizin eğitim adına attığı her adımın başarıya dönüşmesini temenni ederim.

Saygılarımla…”

SARIYER POSTA