Sarıyer’de sınavlara hazırladığı başarılı öğrencilerle adını duyuran Meridyen Eğitim Kurumları, beş yıl içerisinde elde ettiği başarısını yeni şube ile taçlandırdı!
Sarıyer’de 2012’de “Artık gerçek bir dershane var” sloganı ile kurulan ve kısa sürede öğrencilerinin sınavlardaki başarılarıyla adını duyuran Meridyen Eğitim Kurumları, 2. Şubesini açarak başarısını daha çok öğrenciyle paylaşmayı hedefledi. Yeni şube hakkında Sarıyer Posta’ya konuşan Meridyen Eğitim Kurumu’nun kurucularından Abdullah Alp, “Meridyen Eğitim Kurumları, kısa bir sürede Etüt Eğitim Merkezi, Özel Eğitim Kursu, Ödev Evi, Eğitim-Aile Danışmanlığı ve Özel Ders Merkezi ile geniş bir yelpazeye ulaşmıştır.”dedi.

DERSHANE OLARAK KURULDU

Maden Mahallesi’nde ikinci şubesini açan Meridyen Eğitim Kurumları kurucularından Abdullah Alp, 2. Şubeyle ilgili bilgi vermeden önce Meridyen Eğitim Kurumları’nın kısa sürede adını tüm Sarıyer’e duyurmasının nedenlerini anlattı. 20012 yılında “Artık gerçek bir dershane var” sloganı ile kurulduklarını hatırlatan Alp, 2014 yılında dershanelerin etüt merkezi ve özel öğretim kurslarına dönüşmesiyle birlikte kendilerinin de yeni bir ivme kazandığını belirtti. 5 yıl içerisinde üniversite ve liselere giriş sınavlarında öğrencilerinin yüzde 97’yi bulan başarısı Meridyen Eğitim Kurumları’nın hedeflerine adım adım ulaşmasına katkı sağladığını belirten Alp, “YGS, LYS, TEOG gibi genel sınavlarda öğrencilerimizin başarılı sonuçlar alması bizim şevkimizi artırdı. Her yıl daha bir özveriyle hizmet vermeye başladık, bu da başarıyı hep yükseltti.”dedi.

150 ÖĞRENCİ’DEN 147’Sİ ÜNİVERSİTELİ OLDU

Kitlesel ve bireysel başarıya birlikte ulaştıklarının altını çizen Alp, “Örneğin geçtiğimiz üniversite sınavına hazırlanan 150’nin üzerinde öğrencimizden 147’sini üniversiteli yaptık. Yine 8. Sınıftaki tüm öğrencilerimiz bir Anadolu lisesine yerleşti. Galatasaray, Boğaziçi, ODTÜ, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi gibi üniversitelere her yıl çok sayıda öğrenci gönderiyoruz.”diye konuştu.

BAŞARI TESADÜF DEĞİL

Sınavlara öğrenci hazırlayan Meridyen Eğitim Kurumları’nın bu başarısının tesadüf olmadığını vurgulayan Alp, şunları dedi:  “Elbette ciddi ve doğru bir eğitim şart. Ancak sadece eğitim vermiyoruz. Öğrencilerimizle aile gibiyiz. Velileriyle de çok yakınız. Zaten Meridyen Eğitim Kurumları öğretmenler tarafından kurulmuş bir eğitim kurumudur. Bu yüzden kurucular olarak derslere de aktif olarak katılıyoruz. Öğrencilerimize rehberlik hizmeti veriyoruz. Eğitim koçluğunu ve kariyer planlamasını da birlikte yürütüyoruz. Genç, dinamik ve aynı zamanda tecrübeli bir eğitim kadromuz var.”

BİREBİR VE GRUPLANDIRILMIŞ ETÜT SİSTEMİ


5.Sınıflardan itibaren 12. Sınıfa kadar öğrencileri sınavlara hazırlayan Meridyen’de gruplandırılmış etüt sistemi ve rehberlik çalışmaları öne çıkıyor. Çalışma programları hakkında da bilgi veren Alp, “Birebir ve gruplandırılmış etüt sistemi, sınavlara hazırlık programı, eğitim danışmanlığı sistemi, veli-öğretmen diyaloğu, özel dersler bizim çalışma stratejilerimiz. Her biri ayrı bir kurumsallık içerisinde yürütülür. Başarımızın sırrı bütün bunları tek bir potada eritebilmemizde saklıdır.”diye konuştu.

2.ŞUBE HİZMETE GİRDİ

Sarıyer merkezinde Sefir Sokak’ta hizmet veren 600 öğrenci kapasiteli Meridyen Eğitim Kurumları’na 300 öğrenci kapasitesiyle Maden Mahallesi Nalbantçeşme Caddesi’nde 2. Şube de geçtiğimiz hafta eklendi. Henüz yeni olan şubeyle ilgili bilgiler veren Alp, “Yeni şubemiz tamamen ortaokul öğrencilerimize yönelik. Liselere öğrenci hazırlayacağız. 300 öğrenci kapasitesinde tamamen çağın eğitim şartlarına göre planlanmış bir bina oluşturduk. Sarıyerli öğrenciler bunu hak ediyor.”ifadelerini kullandı.

YEŞİLLER İÇİNDE GÜRÜLTÜDEN UZAK EĞİTİM VERECEK

Yeni şubenin eğitim için olağanüstü imkanlara sahip olmasını özellikle tercih ettiklerini anlatan Alp, “Çoğu veli tercih etmez ancak, eğitimin gürültüden uzak, sessiz, konsantrasyon bozacak her türlü etkenden sıyrılmış bir atmosferde daha rahat yapıldığını ve daha verimli sonuçlar alındığını biz eğitimciler iyi biliriz. Bu nedenle yeni şubemiz gürültüden uzak yeşiller içerisinde bir yer olsun istedik. Eğitim donanımının yanı sıra, spor aktivitelerine elverişli bir mini kampüs oluşturduk. Halı sahamız var, akıllı oyunlar, satranç gibi imkanlar mevcut. Öğrencilerimiz eğitim dışında dinlenebilecekleri, kafalarını rehabilite edecekleri her türlü ortamı oluşturduk.”açıklamalarını yaptı.

 

İletişim:

Merkez: Merkez Mah. Sefir Sok.No:33

Şube: Maden Mah. Nalbantçeşme Cad. No:57/ Sarıyer

Tel: 0212 242 41 47- GSM: 0532 670 08 68-0535 542 22 82

www.meridyenegitim.com

 

http://www.sariyerposta.com