Mavi Masal Anaokulu, ‘Çocuğa dair her şey’ sloganıyla Sarıyer’de faaliyetlerine başladı. 2-6 yaş arası miniklerin iyi, başarılı ve saygın bireyler olmaları için eğitim veren Mavi Masal Anaokulu; uzman kadrosu ve çağdaş eğitim programlarıyla hizmet sunuyor.

Özbek: Mavi Masal hayallerimin adıydı

Mavi Masal’ın kuruluş hikayesini gazetemize anlatan kadın girişimci Leyla Gamze Özbek, “Mavi Masal’ın yolculuğu anne olduğum gün başladı. Çünkü sadece analığı tatmış biri, tüm çocukları kucaklayacak kadar cesurdur. Mavi Masal, büyük oğlumun hayatımıza katılmasıyla birlikte kurmaya başladığım hayallerimin adıydı. Gördüğüm her mavi kadar huzurlu, gördüğüm her mavi kadar aydınlık ve ona okuduğum her masal kadar güzel” dedi.

“Bir annenin başına gelebilecek en güzel şey”

“Her anne için aşk demek evlat demektir” ifadesini kullanan Özbek, şöyle devam etti: “Analık iznim bitip de öğretmenlik yaptığım okula geri dönme zamanı yaklaştığında benim için en büyük sancılar başlamış oldu. Çalışmalıydım, ama yavrumun yanında da olmalıydım. Görüştüğüm hiçbir anaokulu, kreş, gündüz bakım evi beni tatmin etmiyordu. Bu sancılı süreç, Mavi Masal hayalleriyle ve anneme emanet ettiğim yavruma hasret geçip giderken ikizlerime gebe kaldım. Ve masalımız bununla birlikte gerçekleşmeye başlamış oldu. Ailemin de desteğini alarak ilk adımımı attım. Her şey çok kolay ilerledi. Bir ay henüz dolmadan çocuklarımla yıllardır hayalini kurduğum masalımızın tam ortasındaydık. Bu gerçekten de bir annenin başına gelebilecek en güzel şey.”

Dogmatizmden uzak, pragmatik eğitim

Mavi Masal’da tüm çocukların hak ettiği aydınlık, pırıl pırıl bir geleceğin ilk adımları olduğunu belirten Kurucu Leyla Gamze Özbek, “Burada dogmatik bilgilerden uzak pragmatik bir eğitim yaklaşımını benimsemiş uzman bir öğretmen kadrosu var. Yaparak yaşayarak öğrenme, özgür öğrenim ortamları var. Kurum olarak, miniklere hitap eden ‘Montessori’ eğitim yaklaşımını benimsedik” şeklinde konuştu.

Kendi masallarını nasıl yaşayacaklarını öğreniyorlar

Özbek, Mavi Masal’da GEMS yaklaşımı etkinlikleriyle eğitim verdiklerini belirterek, şöyle devam etti: “Kurumumuzda GEMS fen ve doğa, GEMS eğlenceli bilim, GEMS neşeli matematik eğitimlerimiz var. Çocuklar bu eğitimlerle; ilk deneylerini gerçekleştirip, bilgiye ulaşmanın, başarmış olma hissinin getirdiği özgüvene sahip oluyorlar. Burada ilim irfanın önemini daha küçücük yaşlarında kalbine kazıyan öğrenciler yetiştiriyoruz. Hedefimiz geleceğin çözüm odaklı, yapıcı, başarılı, tuttuğunu koparan kaşiflerini, bilim insanlarını, kendini gerçekleştirmiş mutlu bireylerini bu ülkeye kazandırmak. Burası Mavi Masal ve burada kendi masalını nasıl yaşayacağını adım adım öğrenen körpecik ana kuzuları var.”

“Çocuklarınızı teknolojiye tutsak etmeyin”

Araştıran, inceleyen, bulan ve bilen nesiller yetiştirmek için Mavi Masal’ı kurduklarını anlatan Leyla Gamze Özbek, “Biz hayallerimizin peşinden koştuk ve artık burada, Ferahevler’in göbeğindeyiz. Çocuklarınızı dört duvar arasına mahkum, tabletlere, televizyonlara, akıllı telefonlara tutsak etmeyin. Bırakın özgürce çırpsınlar kanatlarını, bırakın onlar da kendi mavi masalına doğru uçsun” diyerek sözlerini noktaladı.

Ferahevler Mahallesi Önceler Sokak No:2 Tarabya/Sarıyer 
0212 299 45 30 – 0546 588 02 36