1Sarıyer Vehbi Koç Vakfı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Maksut Balmuk’a Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine ‘züppe’ diyerek hakaret ettiği gerekçesiyle bir yıl kademe durdurma cezası verildi. Balmuk’un müdürlük görevinden de el çektirilmesi istendi. Balmuk’la ilgili cezada son kararı Milli Eğitim bakanlığı verecek.

Sarıyer Vehbi Koç Vakfı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Maksut Balmuk 30 Ağustos’ta kişisel hesabından attığı twetle orta öğretime geçiş sitemini eleştirip, “Orta Öğretime Geçiş Sistemi’ni bir grup züppe hazırlayıp, Bakan’a mı sundu?” demişti. 

Bunun üzerine İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı. Balmuk’un ifadesini alıp, twetle ilgili basında çıkan haberleri de değerlendiren müfettişlerin raporu sonucunda Balmuk’a bir yıl kademe durdurma cezası verildi ayrıca müdürlük görevinden de alınması talep edildi.

“ZÜPPE DEMEK HAKARET SAYILMAZ”

Balmuk ise müfettişlere verdiği ifadesinde herhangi bir bakanlık yetkilisi ya da eğitimciye hakaret etme düşüncesinde olmadığını belirtti ve, “Ben sadece öğrencilerin ortaöğretime yerleşmesi için bir yılda 12 sınav yapılmasını aşırı bulduğumdan ve ‘züppe’ kelimesinin karşılığında da aşırıya kaçmak bulunduğundan bu kelimeyi kullandım dedi.

Maksut Balmuk’a ceza verilmesine Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir de tepki gösterdi. Demir, “Maksut bey fikirlerini korkmadan söyleyen cesur bir eğitim yöneticisidir. Takdir edileceği yerde cezalandırılıyor. Yargıya gideceğiz” dedi.

TAYİN İSTEDİ AMA SONRA VAZGEÇTİ

Öte yandan yaşadığı olaylar nedeniyle üzerinde baskı hisseden Maksut Balmuk, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak Beşiktaş’taki bir okula tayinini istedi, talebi değerlendirten müdürlük, Balmuk’un tayinini bir ortaokula çıkardı ancak görev yaptığı okuldaki öğretmen arkadaşları ile öğrencilerinin yoğun isteği üzerine Balmuk bu kararından vazgeçmek zorunda kaldı ve tayininin iptalini talep etti.