Başlıksız-1Eğitim İş Özlük Hukuk Danışmanı ve eski Vehbi Koç Lisesi Müdürü Maksut Balmuk, Sarıyer İlkokulu bahçesine yaptırılan spor salonu ile ilgili olarak görüşlerini belirten bir yazıyı kamuoyu ile paylaştı.

Spor salonuna karşı çıkmadıklarını ancak, böyle bir yere yaptırılan salonun öğrencinin aleyhine olacağını söyleyen Balmuk, salonunun yapılmasına öncülük ettiğini söyleyen AK parti İlçe Başkanı Salih bayraktar’a da seslendi ve “Madem ki doğru için engel tanımıyorsunuz: onun hemen yanında Hüseyin Kalkavan Sağlık Meslek Lisesinin bahçesinde işgal var. Okulun arazisi işgal edilmiş, vatandaşı da mağdur etmeden o alanı okula kazandırın. Hemen yanındaki Halk Eğitim Merkezi, halkın başına yıkılacak, onu yaptırın. Vehbi Koç Vakfı otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin önünde kaldırım yok, yaya geçidi yok, gençler tehlike altında, bir el atın” dedi.

İşte Balmuk’un uyarı ve talep dolu dikkat çeken açıklaması:

"Spor salonuna karşı çıkmıyoruz öğrenciye sahip çıkıyoruz. Spor salonu yapın hem de bir değil on tane yapın. Karşı çıkan namerttir. Gündemdeki spor salonu ile öğrenciye oyun alanı kalmayacak.  Öğrenci için teneffüs çok önemli. Öğrenci böyle deşarj olur. Bunu engellemeyin diyoruz. Ve siyasete diyorum ki, spor salonundan arta kalan alana 2500 öğrenciyi yan yana dahi sığdıramazsınız. Bu çocuklar nasıl oyun oynayacaklar?

Madem üzüm yemek istiyorsunuz, en kalitelisinden yiyelim, salonu da okul bahçesinin hemen yanındaki alana yapın ve biz de alkışlayalım. Madem ki doğru için engel tanımıyorsunuz: onun hemen yanında Hüseyin Kalkavan Sağlık Meslek Lisesinin bahçesinde işgal var. Okulun arazisi işgal edilmiş, vatandaşı da mağdur etmeden o alanı okula kazandırın. Hemen yanındaki Halk Eğitim Merkezi, halkın başına yıkılacak, onu yaptırın. Vehbi Koç Vakfı otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin önünde kaldırım yok, yaya geçidi yok, gençler tehlike altında, bir el atın. Biz yazdık, söyledik olmadı, siz yaptırın. 40-50 yıl önce Sarıyer’de okuyanların eğitim gördüğü tarihi binanın onarımını yaptırın. Bakın sadece Merkez Mahallesi’nde birçok sorunu söylüyoruz.

Spor salonuna karşı çıkan bir eğitimci olabilir mi?  Allah aşkına komik olmayalım. Burada salona ya da spora karşı duruş  yok, öğrenciye sahip çıkış var.  Bağışçı bulunarak yapılan anaokulu da kaldırılacakmış. Yazık değil mi bu kadar maliyete, saygısızlık değil mi bağışçıya. Daha üstünden bir yıl geçmemiş kaldırılacak. Biz bu kadar zengin bir ülke miyiz?  Bu kadar israf neden? Madem o alan boşaltılacak, salonu hiç olmadı başka bir alana kaydırın ve ne spor salonsuz kalalım ne de oyun alansız.Ve yapan firmayı ikna edin projeyi alana göre değiştirsin. Ama bu mümkün olmayacak. Çünkü firmaya tek tip talimatı verilmiştir, maliyet düşsün diye."