Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu, Sarıyer Halk Eğitimi Merkezi Kurum Müdürü Temel Köroğlu’nu 2022-2023 yeni eğitim-öğretim sezonunda ziyarette bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Halk Terbiyesi Şubesi adıyla kurulan ve bugünkü adı Halk Eğitimi Merkezleri, 96 yıldır birçok branşta eğitim vermeye devam ediyor. Dil kurslarından, giyim ve nakış kurslarına kadar birçok alanda kursiyerlerin ücretsiz olarak faydalanmasını sağlıyor.

“73 alanda 3872 kurs ”

Sarıyer Halk Eğitimi Merkezi’nde 73 alanda 3872 farklı kurs açabilme kapasitesine sahip olduğunu belirten Köroğlu, “Kursiyelerimizin talepleri doğrultusunda, açılacak kursların kontenjanı alt limit 12 kişi olarak açabiliyoruz. Kurslarımızın yaklaşık yüzde 70’i kadınlardan oluşuyor” dedi.

“Yılsonuna kadar 35 bin kursiyer hedefliyoruz”

Milli Eğitim Bakanlığımızın her semte belirlemiş olduğu hedefleri olduğunu belirten Köroğlu, “Her ilçe nüfusunun yüzde 10’u kadar kursiyer sayısına ulaşmak öncelikli hedefimiz. Bu anlamda Sarıyer genelinde 35 bin kursiyerimize ulaşmak istiyoruz. Eylül ve Ekim aylarında kursiyer sayılarımızda ciddi bir artış bekliyoruz.”

“Devlet okullarında kurs açma yetkimiz var ”

Bakanlık tarafından Halk Eğitimi Merkezleri verilen yetki ile tüm il ve ilçelerde bütün devlet okullarında kurs açma yetkisi ellerinden bulunduğunu belirten Köroğlu; “İlçe genelinde 38 mahallemizde kurslarımız bulunuyor. Bunun dışında kullanılmayan ve eskiden köy okulu olup da sonradan boşaltılan okullarımızı öncelikli olarak değerlendiriyoruz ve faal durumda tutuyoruz. Kurs açma konusunda yer problemimiz yok. Böyle bir talep olursa da Kaymakamlık ve Valilik onayımızı aldıktan sonra Muhtarlık, semt evleri gibi kamu hizmeti veren yerlerde taleplere göre kurs açabiliyoruz.” dedi.