DSCF1282

İstek Özel Kemal Atatürk Ortaokulu öğrencileri ‘Kütüphanede kitaplarla dolu bir 24 saat geçirmek nasıl olur?’ sorusuyla başladıkları yolculuğu, okul kütüphanesinde özel bir gece geçirerek tamamladılar.

Kütüphane Haftası kapsamında gerçekleştirilen çalışma, İstek Özel Kemal Atatürk Ortaokulu’nun okumaya meraklı seçilmiş öğrencileri ile bazı öğretmenlerinin 28 Mart 2014 Cuma akşamını okul kütüphanesinde geçirmesine neden oldu. Okul Müdürü Selim Cüre ile Müdür Yardımcısı Özgür Yöntem, Kütüphane Öğretmeni Çiğdem Yenal ve Türkçe Öğretmenleri Işıl Acar ve Ayşegül Özünal’ın desteğiyle gerçekleştirilen organizasyon’a yazarlar Renan Özdemir, Banu Bozdemir  ve Uğurtan Aydemir de konuk oldu.

2

CAN CEBECİ (Öğrenci); “KİTAP OKUMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Cuma akşamı arkadaşları evlerine giderken kendileri kütüphanede buluşan öğrencilerle öğretmen ve yazarlar, ritim çalışmaları, canlı müzik dinletileri, film gösterimi ve birbirinden farklı interaktif atölye çalışmalarıyla keyifli saatler yaşadı. Ertesi sabah kahvaltı sonrasında kütüphaneden ayrılırken ufukları daha da genişlemiş olan öğrenciler yaşadıkları gecenin unutulmazlığını yazıya döktü. O öğrencilerden biri olan 7-A sınıfı öğrencisi Can Cebeci ise duygularını şu şekilde ifade etti:

“Öğrencilik hayatımda unutamayacağım etkinliklerden biri oldu. Okulumuzda ilk olarak yapılan ‘Kütüphanede bir gece’ etkinliğine katılabildiğim için çok mutluyum. Kütüphanede bir gece geçiren öğrencilerin sahne tozu yutan tiyatrocu gibi kitap okumaktan asla vazgeçmeyeceğini düşünüyorum. Beni anaokulumda kütüphane ile tanıştıran, ortaokulumda kütüphanede yatıran Çiğdem Hocama teşekkür ederim.”

5

ÇİĞDEN YENAL (Kütüphane öğretmeni); “ÖĞRENCİLERİMİZE KİTAP VE KÜTÜPHANE SEVGİSİ AŞILADIK”

Öğrencilerine unutulmaz bir gece yaşatan 20 yıllık kütüphaneci Çiğdem Yenal ise, 16 yıldır İstek Özel Kemal Atatürk Ortaokulu’nda görev yapıp, öğrencilere kitap ve kütüphane sevgisi aşılamaya çalıştığıntığını belirterek, “5-6-7 ve 8.’nci sınıf öğrencilerinden oluşan kızlı-erkekli seçilmiş 40 öğrencimize de kitap ve kütüphane sevgisini aşılamak için böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Sanırım amacımıza ulaştık” dedi.

ÖĞRENCİLER OKUMA SEVGİSİNİ ANLATTILAR

Kütüphanede özel bir gece geçiren öğrencilerden bazıları ise kitapla ilgili düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

Melek Doğa Harmancı (6-B): “Kütüphanede kitap okurken daha çok rahat ediyor ve okudukça daha fazla bilgi ediniyorum.”

Candan Öykü Kurukaya (6-B): “Kitap okudukça insanları bilgilendirip, dünyaya katkısı olan işler yapma isteğim daha da artıyor.”

Defne Naz Merter (6-B): “En çok Şeker Portakalı adlı kitaptan etkilendim. Küçükken annem bana devamlı kitap okurdu, kitap sevgisi bana ondan geçti.”

Can alkan (6-B): “İleride mühendis olmak istiyorum ama bu hedefime çok okuyarak ulaşacağımı biliyorum. En fazla beğendiğim kitap ise Hayaletli Gölün Çocukları oldu.”

Doruk Karallı (6-B): “Her kitap okuduğumda yeni bilgiler ediniyorum. Başkalarının yaşadığı ya da anlatılan hayali olaylardan ders çıkarıyorum.”

Necati Can Bozok (7-B): “Agahta Christine’nin Fare Kapanı adlı kitabındaki bir bölümü hiç unutamıyorum.”

Yaşar Kekeva (6-B): “Okulun verdiği kitaplar dışında ben de yeni kitaplar alıp okuyorum.  Daha çok polisiye ve macera kitaplarını beğeniyorum.”

Can Cebeci (7-A): “Yaşamın içinden olayların anlatıldığı öykü ve roman kitaplarını daha çok okuyorum.”

Berna Lara Kaşar (8-B): “Bilim kurgu ve korku romanları okurken, gerçek dünyadan uzaklaşıp, hayal dünyamın genişlediğini hissediyorum.”

Irmak Bekiroğlu: “Çok fazla kitap okuyorum. Okuduğum kitapların sayısı kadar içeriğinin de önemli olduğunu düşünüyorum.”

1