koçKoç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu, Sivil Toplum ve Filantrop'i konulu yaz Koç Üniversitesinden Hayırseverlik Temasıyla Yaz Dönemi Dersidönemi dersi düzenledi.

16 Haziran – 18 Temmuz 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen ders kapsamında öğrencilere, "toplumsal hayatta fark yaratmak amacıyla gönüllü ayni ve nakdi yardım çalışmaları" anlamına gelen 'Filantropi'yle ilgili eğitimler verildi. Binghamton Üniversitesi öğretim üyesi David Campbell, "Üniversite eğitiminin bir hedefi de öğrencilere nasıl aktif yurttaş olabileceklerini göstermektir" dedi.


Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu (KUSEF) ve Uluslararası Programlar Ofisi, Newyork,ABD'den Binghamton Üniversitesi işbirliğiyle 'Sivil Toplum ve Filantropi' konulu yaz dönemi dersi düzenledi. 16 Haziran - 18 Temmuz 2014 tarihleri arasında Koç Üniversitesi'nin Rumelifeneri kampüsünde gerçekleştirilen ders boyunca öğrenciler, Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği, Kilyos Çevre Koruma Derneği, Sarıyer Kadın Girişimci Kooperatifi, Kocataş Güzelleştirme Kalkındırma ve Dayanışma Derneği gibi sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalıştılar.

Binghamton Üniversitesi öğretim üyesi David Campbell yaz dersi programını şu sözlerde değerlendirdi: "Üniversite eğitiminin bir hedefi de öğrencilere nasıl aktif yurttaş olabileceklerini göstermektir. Hayırseverlik, yani zamanınızı veya paranızı bağışlamak, öğrencilerin toplumsal hayata katılmaları ve toplumda bir fark yaratmaları için bir yol. Öğrenciler derste filantropiyi öğrenirken, yerel sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışarak ve hem zaman hem de para bağışında bulundu. Umuyorum ki öğrenciler mezun olduktan sonra bu deneyimlerini içinde bulundukları sosyal çevrelerinde bir fark yaratmak için kullanacaklardır."

Koç Üniversitesi ve Binghamton Üniversitesi'nin ders için ayırdığı bir meblağı öğrenciler kurumlar arasında paylaştırdılar ve öğrencilerin ortak kararı ile sivil toplum kuruluşları arasında en yüksek bağış, kadın girişimciliğini desteklemek amacıyla, "Sarıyer Kadın Girişimci Kooperatifi"ne aktarıldı.