Uskumruköy’de bulunan Ali Akkanat Anadolu Lisesi’nde yaşanan eğitim krizi ile ilgili sizler için Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetmeliğinde araştırma yaptık.

Velilerin şikayetleri üzerine Sarıyer’in gündemine taşıdığımız anlaşmazlığı, Sarıyer Posta Gazetesi olarak araştırdık.

İşte Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetmeliği

Yaptığımız araştırma üzerine Devlet okulları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği esaslarına tabi olduğu görülüyor. Bu yönetmeliğin 11. maddesinde ‘Ortak derslerde sınıf bütünlüğü esastır’ hükmü yer alıyor. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre, bir önceki eğitim-öğretim döneminde ortak ders grubunda yer alan 2. yabancı dil dersinde (Almanca, İspanyolca) sınıfın ikiye bölünerek eğitim öğretimin sürdürülmesi uygulaması mevzuata aykırılık taşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 19/02/2018 tarih ve 56 sayılı kararı ile kabul edilen Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesinde hangi derslerin seçmeli olduğu açıkça belirtildi.

Okul ile ilgili iddialar

Daha önce yaptığımız haberde yer alan sınıflarda ki öğrenci mevcuduyla ilgili yaptığımız araştırmada, Ali Akkanat Anadolu Lisesi’nde eğitim gören 9. sınıfların öğrenci sayısı nitelikli okul statüsü kapsamında 30 ile sınırlandırıldı. 10. 11. ve 12. sınıflarda ise bu sayının 40 olduğu belirtildi.