Kağıthane Belediyesi, üniversite öğrencilerine ve üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda üniversite hayali kuran gençlere destek olmak amacıyla eğitime büyük kaynak ayrıldı.

Yeni eğitim ve öğretim döneminde bine yakın üniversite öğrencisine karşılıksız 800’er TL eğitim yardımında bulunan Kağıthane Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere de çeşitli imkanlar sağladı.

Öğrencilerden Başkan Öztekin’e teşekkür

Kağıthane’de ikameti olan ve şehir dışında 4 yıllık devlet üniversitesini kazanan bine yakın üniversite öğrencisine sağlanan nakdi eğitim yardımı yüzleri güldürdü. Öğrenciler duydukları memnuniyeti sosyal medya üzerinden Kağıthane Belediyesi ve Başkan Mevlüt Öztekin’e teşekkür ederek dile getirdiler.

Ücretsiz hazırlık kursu veriliyor

Üniversite hayali kuran öğrencilere Kağıthane Belediyesi tarafından ücretsiz hazırlık kursu veriliyor. Belediyeye bağlı Hamidiye Gençlik Merkezi’nde verilen üniversite hazırlık kursuyla gençler, modern bir ortamda, alanında uzman eğitmenlerden dersler alıyor. Bunların yanı sıra belediyeye ait kültür merkezlerinde de öğrencilerin rahat bir ortamda birlikte ders çalışabilmeleri için gerekli altyapı sağlanırken, ücretsiz internet ve içecek ikramlarında bulunuluyor.

“Şehir dışında okumanın zorluğunu biliyorum”

Hafta sonu ders çalışan gençleri ziyaret eden Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, yatırımlarında eğitime büyük önem verdiklerini söyledi. Öztekin, “Seçimlerden önce gençlere daima yanlarında olacağımızın sözünü vermiştik. Şimdi bu sözümüzü tutmak adına, gençlerimizin iş ve meslek sahibi olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Ben de üniversiteyi Kağıthaneli esnaf bir ailenin evladı olarak gurbette okudum. O nedenle özellikle şehir dışında okumanın zorluğunu yakından biliyorum. Gençlerimizin ne hayali varsa, onları gerçekleştirmek için daima yanlarında olacağız” diye konuştu.

SARIYER POSTA