Maslak’ta bulunan ve Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında yer alan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), üniversite kampüslerinin yeşil ve sürdürülebilirlik açısından değerlendirildiği ‘UI GreenMetric’ sıralamasında dünyanın en yeşil 54’üncü kampüsü olurken, Avrupa’da ise 3. sırada yer aldı.

İTÜ başarılarına bir yenisini daha ekledi. Yeşil kampüs çalışmalarıyla dikkat çeken üniversite, dünyanın seçkin üniversitelerinin kampüslerinin yeşil ve sürdürülebilirlik açısından değerlendirildiği UI GreenMetric sıralamasında 54. sırada yer alarak Türkiye’den ilk 100’e giren tek üniversite olmayı başardı.

Avrupa’da üçüncü oldu

GreenMetric, altyapı, enerji, iklim değişikliği, geri dönüşüm, su kaynakları, ulaşım ve eğitim alanlarında değerlendirme yapıyor. Geçen sene 719 üniversite arasından dünyada 67’inci olan İTÜ, bu yıl da 780 üniversitenin değerlendirildiği GreenMetric’te 13 basamak birden yükselerek 54’üncü oldu ve en seçkin üniversiteler arasındaki yerini aldı. İTÜ ayrıca Avrupa’nın da en yeşil 28’inci kampüsü oldu.

“Emeği geçenlere teşekkür ederim”

İTÜ’nün bundan sonraki hedefinin, sıralamadaki yerini daha yukarılara taşırken, bünyesindeki tüm kampüsleri dünyaya örnek teşkil edecek sürdürülebilir yaşam alanları haline getirmek olduğuna vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca, “Sıralamalarda yer almak araçtır; nihai amacımız mutlu ve huzurlu yaşayabildiğimiz bir çevreyi mümkün kılmak. Tüm İTÜ’lülere ve bu başarıda emeği geçen tüm ekibimize teşekkür ederim” diye konuştu.

SARIYER POSTA