İstinye Üniversitesi, adayları tanıtım günlerine davet ediyor. Mottosu ‘Keşfet Kendini’ olan üniversite, burs imkânlarıyla da dikkat çekiyor. Üniversite, geçen sene ilk öğrencilerini almıştı.

Tercih maratonu başladı. Bu kapsamda 18 ve 26 Temmuz arasında kararlarını verecek gençler, geleceklerini şekillendirecekler. Tanıtım çalışmaları kapsamında İstinye Üniversitesi de çalışmalarını sürdürüyor. İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, kurum olarak önceliklerinin bilime katkı sağlamak olduğunu kaydetti. Akademik kadrolarının olduğuna güçlü olduğunu aktaran Bulu, burs meselesinde de oldukça cömert olduklarının altını çizdi.

OKUL BİRİNCİLERİNE EKSTRA BURS


Derece ile gelen öğrencilerin cep harçlıklarını da karşıladıklarını belirten Bulu, okul birincilerinin de kendileri için oldukça önemli olduğunu vurguladı. Kendilerini tercih eden birincilere ayda 300 TL ekstra burs vereceklerini söyleyen Bulu,  bazı liselerin öğrencilerini bünyelerine almak için teşvik uygulaması başlatıldığını duyurdu. Bu öğrenciler için ekstra olarak yüzde 20 oranında burs verdiklerini kaydeden Bulu, sadece derse odaklanılan bir eğitim anlayışının kendileri için yeterli olmadığını savundu.

Öğrencilerin dersin dışındaki zamanları dolu dolu geçirmesini isteyen Bulu, İstinye Üniversitesi bünyesinde 20’nin üzerinde kulüplerinin bulunduğunu aktardı. Kulüplerin ciddi çalışmalar yaptığını dile getiren Bulu, böylelikle ikinci öğrenmeye yönelik imkânın da sunulduğunu belirtti.