kupİstinye’de bulunan Rotary Anadolu Lisesi’nin kütüphanesi yenilenip, kitap sayısı artırılarak yeniden öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine açıldı.

Rotary Lisesi Ülkü ve Atilla Gönenli Kütüphanesi’nin açılışına Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlhan Tekçe, Okul Müdürü Hayati Sarıcıoğlu ve kütüphanenin kuruluşuna maddi manevi destek veren Ülkü Gönenli katıldı.

Okul Müdürü Hayati Sarıcıoğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada kütüphanenin ilk kez 2006-2007 eğitim-öğretim döneminde Sarıyer Belediyesi tarafından kurulduğunu belirtip, “Kütüphanemiz 2006-2012 döneminde öğretmen ve öğrencilerimizin çabaları ile ayakta tutulmaya çalışıldı. 2012-2013 döneminde ise sayın Ülkü Gönenli’nin çabaları sonucunda Uluslar arası Rotary Vakfı’ndan 10 bin USD bağış temin edildi, Okul Aile Birliği tarafından da 1700 kitap satın alındı. Ayrıca Türk Eğitim vakfı ve öğretmenlerimizden de kitap temin edildi. Ayrıca her öğrenciden 3 kitap bağışı kampanyası devam etmektedir. Şuana kadar 3 binin üzerinde kitap temin edilmiş olup, 5 bin kitap hedefine ulaşılmaya çalışılmaktadır. Kitap dolaplarının yarısı hayırsever Hakan Koçak tarafından bağışlandı, velilerimizden Mehmet Akel ve Mehmet Beşir de maddi katkıda bulundu. Bizi destekleyen kişi ve kurumlara teşekkür ederiz” dedi.

Kaymakam Ömer Karaman, Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlhan Tekçe de konuşmalarında kütüphanenin oluşturulmasında katkı sunan kişilere teşekkür edip, öğrencilerin eğitim ve öğretimi için önemli bir katkı sunacağını ifade ettiler. Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra destekte bulunan kişilere plaket verilerek, teşekkür edildi.