T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajans tarafından yürütülen, Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Kısa Dönemli Öğrenci ve Personel Hareketliliği Projeleri kapsamında İstinye Recaizade Ekrem İlk-Ortaokulu’nun hazırladığı proje teklifi, 32.245 avro hibe ile kabul edildi.

2022 yılı içinde yürütmesi yapılacak olan projedeki birinci amaç, dijital eğitimde geri-bildirim (Feedback) alanında, öğretmen yeterlilik alanlarını AB uyumlu geliştirmek ve web. 2.0 araçlarını kullanma becerilerinin geliştirilmesi ve kısa dönemli öğrenci hareketliliği ile çevrenin korunmasında aynı zamanda tasarruf bilinci oluşturulması hedeflendi.

Proje kapsamında, alınacak kurs ile öğretmenlerin dijital eğitimdeki yeterlilik alanlarını geliştirmesi amaçlanıyor. Aynı zamanda mesleki gelişim için yapılandırılmış kurslara katılarak, iş başında eğitim ve gözlem yaparak gelişmeleri yakından takip etme imkanı bulacaklar. Projenin ikinci amacı ise, kaynakların verimli ve tasarruflu kullanımı konusundaki çalışmalar ile dünyayı tehdit eden durumlar ile ilgili önlem alınmasını sağlayacak. Aynı zamanda şehrin, ülke ve dünya için ekolojik denge ancak bilinçli bireylerle sağlanabilmesi amaçlanıyor.

İtalya Brescia’da çalışmalarını sergileyecekler

Sınır ötesi eğitim is birliği vizyonu ile eğitim faaliyetlerini yapılandıran okul, 21. Yüzyıl becerilerine sahip öğrenciler, çevrenin korunması ve sıfır atık felsefesi ile hazırlanan Erasmus + Projesi kanalıyla Recaizade Ekrem İlk-Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri İtalya Brescia’da eğitim alarak çalışmalarını sergileyecekler.

Eğitimde fark yaratan okul

Öğrencilerin ev sahibi okul öğrencileriyle birlikte çeşitli aktivitelere dahil olarak akranlarıyla birlikte interaktif öğrenme gerçekleştirecek projede, eğitimde daha üstün bir başarı için çalışan web2.0 operatörü, öğretmen kapasitesini arttırarak eğitim teknolojilerinde çağı yakalaması amaçlanıyor. Okul, ulusal, uluslararası eğitim arenasında ileri dönüşüm, sıfır atık etkinlikleri ile fark yaratacak.