Okulların açılmasına sayılı günler kala Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı iş birliği ile hazırlanan "Kovid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi" il milli eğitim müdürlüklerine gönderildi. Peki, hangi rehberde hangi kurallar yer alıyor? Detaylar haberimizde...

Rehbere göre, öğrencilerle aynı ev içerisinde yaşayan kişilerin, öğretmenler, eğitim personeli, kantin çalışanları ve öğrenci servisi personelinin tam doz aşılarının tamamlanmış olması önerildi.

Haftada 2 kez PCR testi

Öğrencilerle bir araya gelmesi zorunlu olan öğretmen ve okul çalışanlarının aşı olmamaları durumunda haftada 2 kez PCR testi yaptırmaları istendi. Ancak bu sonuçların okul tarafından gerekli işlemler yapılmak üzere kayıt altında tutulması istendi. Okullarda öğrenci, öğretmen ve personelin ihtiyacı oluşan tıbbi maskelerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeterli sayıda her okulda bulundurulacak.

Maskelere ilişkin önemli detaylar

Öğrencilere okullara maske ile gelmesi sağlanmalıdır. Maske takmada zorlanan çocuklar için bir istisna söz konusu da rehberde yer alıyor. Rehberde belirlenen genel kurallar şu şekilde:

- Öğrencilerle bir araya gelmesi zorunlu olan öğretmen ve okul çalışanlarının aşı olmamaları durumunda haftada iki kez PCR testi ile taranmaları istenir ve sonuçlar okul tarafından gerekli işlemler yapılmak üzere kayıt altında tutulur.

- Öğrencilerle aynı ev içerisinde yaşayan kişilerin de aşılı olmaları, tam doz aşılarını tamamlamış olmaları önerilir.

- Tüm okullarda öğrenci, öğretmen ve personelin ihtiyacı olması halinde kullanabilmeleri için yeterli sayıda maske Millî Eğitim Bakanlığı tarafından temin edilir.

- Okul içerisinde, ortak alanlarda, sınıflarda, öğretmen odalarında maske atık kutularının bulundurulması ve günlük olarak boşaltılmaları sağlanmalıdır.

- Öğrenci ve personelin hasta, temaslı veya risklilik durumları Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasındaki veri entegrasyonu yolu ile izlenir ve okullara gerekli bildirim yapılır.

- Seminer haftasında enfeksiyon kontrolü ve okula giriş koşullarını içeren eğitim verilir ve okul yönetimince belirlenecek görevli tarafından bu programın uygulanması ve alınacak önlemlerin takibi yapılır.

SARIYER POSTA GAZETESİ