11Sarıyer Ferahevler Mahallesi’ndeki Yaşar Dedeman Lisesi bu yıl İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürüldü ve şu anda okulun yarısı normal lise, yarısı da İmam Hatip Lisesi olarak eğitim-öğretim veriyor. Ancak Milli Eğitim’deki okul dönüşümleri aceleye getirilip, yeni binalar, yeni kadrolar tahsis edilemediği için bir yandan okul binaları, diğer yandan eğitici kadro yetersiz kalıyor ve bu dönüşümlerin sancıları devam ediyor.

 

44

DİNİ UYGULAMALAR İÇİN MESCİT YAPILIYOR

Yaşar Dedeman İmam Hatip Lisesi’nde okuyan öğrencilerin Cuma Namazı kılabilmesi ve din dersi uygulamalarını yapabilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından şuanda okulun yan tarafındaki bahçeye bir mescit yaptırılıyor.

Edinilen bilgilere göre 5 derslikli, 240 öğrencisi bulunan Yaşar Dedeman İmam Hatip Lisesi’nde norm kadrolara atama yapılmadığından Kuran-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Arapça derslerine ise cami imamı, emekli vaiz ve ücretli emekli öğretmenler giriyor.

 

22

MESLEK DERSLERİNİN KADROLU ÖĞRETMENİ YOK

Bir İmam Hatip Lisesi için en önemli mesleki dersleri dışarıdan tedarik edilen, öğretmenlik formasyonu olmayan kişiler tarafından veriliyor.  Bu durum ise Milli Eğitim’e ait okulların bu şekilde altyapısı hazırlanmadan dönüştürülmesini uygun bulmayan vatandaşların tepkisini çekiyor.

 

 

33