Sarıyer’de yağan yağmur nedeniyle, dere yatağında bulunan ve 2010 yılında güçlendirme çalışması yapılan Sarıyer İlkokulu ve Ortaokulu’nu su bastı, duvarlar çatladı.


Selçuk Arslan - Kendini sürekli gündemde tutmayı başaran Sarıyer İlkokulu ve Ortaokulu’nu bu sefer de yağan yoğun yağmur nedeniyle su bastı. Yağan sağanak yağmurun ardından okulun bodrum katı tamamen su altında kaldı. Dere yatağında bulunan okulda daha önce de aynı sorunlarla karşılaşılırken bodrum kata dolan su vidanjörlerle çekilmesine rağmen su baskınları sürekli devam ediyor.

Tüm başvurular yanıtsız kaldı


2Okul binası üzerinde bulunan tabelada 2010 yılında güçlendirme çalışması yapılmasına rağmen okulun bodrum katına su doldu ve duvarlarında derin çatlaklar oluştu. Tadilat ve güçlendirme yapılmasına rağmen okulun 4 sene içerisinde kullanılamaz hale gelmesi velileri ve öğrencileri şaşırttı. Okulun duvarlarında derin çatlaklar meydana geldi. Okulun bodrumu, Sığınak ve Toplantı Salonu kullanılamaz halde. Bu tür sorunlarla sürekli karşı karşıya geldiklerini belirten okul yönetimi, yetkili kurumlara yapılan tüm başvuruların cevapsız kaldığını söyledi.

Çatlaklar korkutuyor


5‘İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi’ tarafından 2010 yılında güçlendirme çalışması yapıldığı belirtilse de okulun bodrum katında ve okulun duvarlarında derin çatlaklar bulunuyor. Bu çatlaklar demir profillerle kapatılmaya çalışıyor. Duvarlarda oluşan çatlaklardan korktuğunu söyleyen öğrenciler yetkililerin bir an önce önlem almasını istedi.  Okulun bodrumundan yüzeye çıkan yağmur sularıyla birlikte oluşan nem kokusundan hem öğrenciler hem de öğretmenler rahatsızlık duyuyor.