Zekeriyaköy’de bulunan Artgale Sanat Atölyesinde yağlıboya, suluboya, pastel, ahşap boyama, seramik boyama, cam boyama ve süsleme gibi birçok eğitim veriliyor. Aynı zamanda Mimar Sinan Üniversitesi gibi sanat akademilerine öğrenci de hazırlayan Art Gale Sanat Atölyesi’nin sahibi Ayşe Tellioğlu Topçu, 17 yıldır bu işi yaptığını söyledi.

Zekeriyaköy’de bulunan bu müstesna mekânda her yaştan öğrenci bulunmaktadır. Çocuklarla parmak boyama, tişört ve seramik boyama gibi etkinlikler yapılırken, yetişkinlerle ise resim ağırlıklı eğitimler veriliyor. Artgale’nin en yaşlı üyesi ise 86 yaşında bir hanım efendi. Ayşe Tellioğlu Topçu, “Her yaştan ve her alandan insanlara eğitim vermekteyiz. Herhangi bir sınırlamamız bulunmamaktadır. İsteyen herkese kapımız açık. Çocuklara da, yetişkinlere de eğitim veriyoruz. Atölyemizin en büyük öğrencisi ise 86 yaşında bir hanım efendi” dedi.
SANATSAL LİSELERE VE AKADEMİYE HAZIRLIK DERSLERİ VERİYORUZ

Topçu, sözlerine şöyle devam etti: “Artgale’de sanatsal liselere ve akademiye girmek isteyen öğrencilere hazırlık dersi veriyoruz. Bu eğitimlerle öğrenci çok büyük avantajlara sahip oluyor.”
YAĞLI BOYAYA RAĞBET VAR

Yağlı ve suluboya alanına büyük rağbetin olduğunu belirten Topçu, “Yağlıboya, suluboya, pastel, ahşap boyama, cam boyama ve süsleme gibi eğitimlerin yanı sıra seramik, heykel, cam boyama ve süsleme dersleri veriyoruz. Artgale’ye gelen kursiyerlerimizin genelde talep ettikleri yağlı boya ve seramik derslerinde gözle görülür bir artış var.” dedi.
SÜRE KISITLAMAMIZ YOK

Atölye’ye katılanların herhangi bir süre kısıtlamalarının da olmadığını belirten Ayşe Topçu, “Kursumuzun herhangi bir süre kısıtlaması yok. Aramıza yeni katılanların yanı sıra 7 yıllık öğrencilerimizde bulunmakta.” diyerek öğrencilerin atölyeye gelenlerin kolay kolay kopamadığını belirtti.
ATÖLYEMİZ AİLE ORTAMI GİBİ

Topçu, Artgale Sanat Atölyesi’nin b aile sıcaklığında bir ortam yarattığını belirterek şunları söyledi: “ Artgale’de samimi ve eğlenceli bir ortam olduğu için kursumuzu bitirenler bile tekrar gelip devam edebiliyorlar. Tam bir aile ortamı yaratıyoruz. Gelenler ise eğlenerek öğreniyorlar.” dedi. Her kişinin bir hobisinin mutlaka olması gerektiğini belirten Topçu, “Resim yapmak ruhu dinlendirir. Huzur verir.” Diyerek resim yapmanın önemine işaret etti.
CİN ALİ ÇİZEMEM DİYENLER GÜZEL TABLOLAR ÇİZDİ

Resimle uğraşmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu belirten Ayşe Tellioğlu Toçu, “Ben asla resim çizemem, Cin Ali bile çizemem” diyenlerin gördükleri eğitim sonrası oldukça güzel işler çıkardığına şahit olmuş.
ÖĞRENCİLERİN ÜRÜNLERİNİ SERGİLİYORUZ

Öğrencilerin ürettiği ürünleri güzel bir organizasyonla sergilediğini söyleyen Topçu, “Artgale’den eğitim alan öğrencilerimizin yaptıkları resimleri Zekeriyaköy’de düzenlediğimiz organizasyonlarda sergiliyoruz. Önümüzdeki dönemlerde ise daha büyük bir sergi açmak için çalışmaları sürdürüyorum.” diye konuştu.
DÜNYALARINI RENKLENDİRMEK İSTEYENLER GELSİN

Dünyalarına renk katmak isteyenleri atölyesine davet eden Topçu, sözlerine şöyle devam etti: “İnsanları Artgale’yi tercih etmeleri için oldukça fazla neden var. Zekeriyaköy’de bizim gibi eğitim veren başka bir sanat galerisi yok. Zekeriyaköy ve çevresini bekliyoruz. Dünyalarını renklendirmek isteyen herkese kapımız açık.”

17 yıldır resim işiyle uğraştığını belirten Topçu, “Atölyemizde resim yapanlar için malzeme satışı da yapmaktayız. Kendi ellerimizle çerçevede yapıyoruz. Atölyemizde emek var” dedi.

Zekeriyaköy Vişne 2. Mah Kapalı Çarşı Blok No:4 Sarıyer

Tel: 0533 483 57 61-www.artgale.com