Maden Mahallesi’nde faaliyet gösteren Özel Melek Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin sahibi Cüneyt Bulut, Sarıyer Posta Gazetesi’ni ziyaret etti. Bulut, Sarıyer’de yaşayan engelli bireylerin yaşam standartlarını ve beklentileri Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na anlattı.

Ocak ayında açtığı Özel Melek Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde engelli çocuklara hizmet veren Psikolog Cüneyt Bulut, Sarıyer Posta Gazetesi’ni ziyaret etti. İlçede yaşayan engelli bireylerin sorun ve beklentilerini Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na anlatan Bulut, Sarıyer’de yaşayan tüm engellilere ulaşılması ve eşit mesafede yaklaşılması gerektiğini belirtti.
ENGELLİLER İÇİN FESTİVAL

Önümüzdeki yıllarda Sarıyer’de engelliler için bir festival düzenlemeyi planladığını dile getiren Bulut, “10 Mayıs Psikologlar Günüdür. Ben 10 Mayıs 2014’te İstanbul’un ilk Psikologlar Festivali’ni (PSİFEST) yaptım. Caddebostan’da düzenlediğimiz festivalde konserler, öğretim üyeleri ve öğrencilerin bir araya geldiği söyleşiler, çocuklar için boyama etkinlikleri yapıldı. Sarıyer’de gelecek yıl veya 2019’da bu festival gibi engelliler için de bir festival yapmayı planlıyorum. Bunu da psikoloji öğrencileri, psikologlar ve çeşitli STK’lar ile birlikte düzenlemek istiyorum. Buradaki amacım; engelli bireylere dikkat çekmek, engelli olmanın hepimizin başına bir gün gelebileceğini hissettirmek, otizm ve özel öğrenme güçlüğü ile ilgili farkındalık yaratmak ve insanları bilinçlendirmek. Etkinliğin tam anlamıyla festival havasında geçmesi için bahar aylarında olmasını istiyorum” dedi.
BULUT: SARIYER BELEDİYESİ’NE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR

Engellilerin yaşamının kolaylaştırılmasında Sarıyer Belediyesi’ne çok iş düştüğünü dile getiren Bulut, “Bunun için ilçedeki her engelli evinin tespit edilmesi gerekiyor. Tekerlekli sandalye kullanan engellilerin yaşadığı binalara, arabaların park etmesi önlenmeli. Üst katlarda oturan engelliler için merdivenlerde bir rampa yapılabilir. Hayırsever iş adamlarımız, elektronik sistemli merdiven yaptırabilir. Sarıyer’de kaç engelli var? Bence bunun sayısı tam olarak tespit edilebilmiş değil. Bunların evlerine ulaşmak çok önemli. Çünkü maddi ve manevi anlamda zorluk çekiyorlar. Eğer yerel yönetimlerden bir talep gelirse, engelliler için yapılacak her çalışmada katkı sunmaya hazırım” diye konuştu.
“ÇALIŞMALAR İYİ NİYETLİ ANCAK YETERSİZ”

Sarıyer’de her engelliye eşit davranılması gerektiğinin altını çizen Psikolog Cüneyt Bulut, “ İlçede bir kamp yapılıyor. Bu kampa herkes alınmıyor. Bu bir eşitsizliktir. Bir engellinin senede bir defa gideceği o kampa gitmemesi demek kendisinin ve ailesinin üzülmesi demek. Çünkü bir yıl boyunca bunu bekliyorlar. Bir senelik hayalleri, öteki seneye erteleniyor. Bunun üzerine çalışılıp herkesin bu kamplara aynı anda gidebilmesi sağlanmalı. Okula gidemeyen ağır engelliler için bir ekip oluşturularak, evde eğitimler verilebilir. Her engelliye ulaşmamız gerekiyor. Yerel yönetim her geçen gün üzerine koya koya gidiyor ancak halen yetersiz. İyi niyetli olduklarını görüyorum ama daha fazla şeyler yapılmalı” şeklinde konuştu.
“HEDEFİMİZ FAYDA SAĞLAMAK”

Özel Melek Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki çalışmalarına değinen Bulut, “Bizim burada en büyük avantajımız benim psikolog olmam ve kurumumuzun çok iyi bir takip sisteminin olması. Personelimin motivasyonunu artırıcı hiçbir etkinlikten kaçınmamam. Hedefimiz etik değerler gerçekten fayda sağlamak. Çocuklarımızın sosyalleşmesi için birçok etkinlik düzenliyoruz. Yeni dönemde onları spor karşılaşmalarına ve tiyatrolara götüreceğiz. Paylaşmayı, arkadaşlık kurmayı, takım oyununu seyretmeyi, ortak bir amaç doğrultusunda tezahürat yapmayı yaşayarak sosyalleşecekler” ifadelerini kullandı.

Özel Melek Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi

Maden Mh. Gülümser Sk. No:12 Sarıyer

Tel: 0212 342 40 84