Kids Aloud Okul Öncesi Eğitim Kurumu, İngiliz Kültür Derneği Dil Okulları bünyesinde 2-6 yaş grubundaki minikler için Emirgan Sarıyer’de faaliyet gösteriyor. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden 1990 yılında mezun olduktan sonra yüksek öğrenim için İngiltere’de 5 yıl yaşadığını ve her seviyede eğitimin uygulanışı konusunda deneyimleri olduğunu belirten Kurucu Müdür Sevgi Doğan, Avrupa’daki okul öncesi eğitim sistemini Türkiye’de uygulamak istediklerini söyledi. Sevgi Doğan, “Araştıran, sorgulayan, kendine güvenli, sosyalleşebilen, ülkesini seven, dünya vatandaşı olma yolunda yaşının gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip, pozitif enerjiyle ve ekip ruhuyla çalışan, duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilen, zihinsel ve bedenen sağlıklı, mutlu çocuklar yetiştirmek için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Doğan: Maden ve Maslak’ta da şubeleşeceğiz

Uluslararası bir öğrenci kitlesi ile Sarıyer Maden ve Maslak’ta da bu yıl şubeleşeceklerini açıklayan Doğan, başarıyla temsil ettiği eğitim kurumu hakkında şu bilgileri verdi: “Biz Reggio Emilia, Montessori, Waldorf, High Scope okul öncesi yaklaşımlarının karmasını uygulayan okul öncesi kurumuz. Zengin bir hayal dünyasına sahip, soru soran, sorgulayan, merak duyan, içinde yaşadığı sosyal çevreye saygılı, duyarlı, sorumluluk sahibi, sevecen çocuklar yetiştirmeyi ve 3-6 yaş grubu çocuklara B1 seviyede İngilizce dilini hiç unutmayacakları bir şekilde öğretmeyi temel amaç olarak kendimize belirledik.”

“Çocuklar 5 yaşına kadar 5 dil konuşabilirler”

Doğumdan itibaren 5 yaşına kadar çocuğun beynindeki nörofizyolojik mekanizmanın çok faal olduğunu dile getiren Doğan, “Bu mekanizmanın yardımıyla dil otomatik olarak beyne kaydedilmektedir. Çünkü çocukların bu yaşlar arasında duydukları ve gördükleri her şeyi sünger gibi emen bir beyinleri vardır. Çocuk duyduklarını adeta bir kasete kaydedercesine beynine kaydetmektedir. Bu dönemden sonra bu mekanizma özelliğini kaybetmekte ve kayıt işlevi sona ermektedir. Kayıt özelliği sona ermeden önceki dönemde çocuklar bir dili daha hızlı öğrenmekte ve daha kalıcı bir şekilde konuşabilmektedir. Hatta çocuklar 5 yaşına kadar 5 dil öğrenebilme özelliğine sahiptirler. Bu nedenle İngilizce ve Türkçeye hakim olduktan sonra 5-6 yaşlarında her yıl Okul Aile Birliğimizle beraber karar vererek Almanca, Fransızca ve Rusça gibi bir ek dil seçiyor ve A1 düzeyinde 1 sene eğitim veriyoruz” dedi.

“Oyun oynar gibi dil öğrenecekler”

Okulda yabancı İngilizce öğretmenleriyle çalıştıkları bilgisini veren Sevgi Doğan, “Çocuklarımız yabancı dil konuşulan ortamlarda kendilerini rahat hissedebilmektedir. Rahat iletişim kurabilmekte, kendilerini ifade edebilme ve problem çözebilme yeteneklerini geliştirmektedirler. En önemlisi dili doğru güzel telaffuzu ile öğrenebiliyorlar. Çocuklar kültürlerarası farklılıkları ya da benzerlikleri görme ve farklı kültürlere saygı ile yaklaşma özelliklerini geliştirdiği gibi karşılaştırmalar yaparak kendi kültürünün özelliklerini daha iyi tanımlanmasını da sağlayabiliyorlar. Tony Stockwell’in dediği gibi, ‘Bir şey hızlı ve etkili bir şekilde öğrenebilmek için, onu görmek, duymak ve hissetmek zorundasınız.’ Erken yaşta, her şeye bir oyun mantığı çerçevesinde bakan çocuklar, öğrenmekte oldukları dili de oyun oynar gibi görerek, duyarak ve hissederek kolayca öğrenirler. Bu durum gösteriyor ki erken yaşta ikinci dil eğitimine başlamak sadece çocuğun zihinsel gelişimi açısından değil, aynı zamanda öğrenme yöntemleri açısından da oldukça kritik bir öneme sahiptir” diye konuştu.

AB normlarında İngilizce eğitimi

Anaokullarında Avrupa Birliği normlarına uygun İngilizce eğitimi verildiğini belirten Sevgi Doğan, “Bu eğitim süreci, çocuklarımıza verilen Avrupa Dil Portfolyosu ile de belgelenmektedir. Ailenin taşınması halinde dünyanın her yerinde eğitimlerine devam edebilirler” ifadelerini kullandı.

“Çağdaş eğitim ışığında hareket ediyoruz”

Kids Aloud’u kurarken bir hedef doğrultusunda yola çıktıklarını dile getiren Doğan, şöyle devam etti: “Eğitim yolculuğumuza, geleceğin başarılı insanlarının yetiştirilmesinde pay sahibi olmak adına başladık. Çocuklarımız ve aileleriyle işbirliği içinde, çağdaş eğitim sistemi ışığında hareket ediyoruz.”

“Kendine güvenen, sorumluluk sahibi bireyler”

Okul öncesi eğitimde bir marka olduklarını ve çocukların en iyi şekilde yetişmesi için faaliyet gösterdiklerini anlatan Doğan, “Doğru olan, çocuklara bir şeyi öğretmekten ziyade oyunlar oynayarak ve araştırmalar yaparak çevrelerini ve kendi yeteneklerini keşfetmelerini sağlamaktır. Hedefimiz; çocuklarımızın sevgi dolu ve sıcak bir aile ortamı içerisinde kendine güvenen, sorumluluk sahibi, çevresiyle barışık, özgür düşünen,  düşüncelerini iyi ifade edebilen, yeteneğini ve yaratıcı gücünü kullanabilen, spor ve sanatla iç içe bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmaktır” dedi.

Spor ve sanatta vazgeçilmez etkinlikler

Kids Aloud’da birbirinden önemli sanat ve spor etkinliklerine imza attıklarını dile getiren Sevgi Doğan, “Çocuklarımızın mutluluğu ve okula severek gelmesi bizim için esastır. Onların doğal hareketliliğini göz önünde tutarak; yaş gruplarına göre çeşitli spor aktiviteleri ve sanat etkinlikleri uygulamaktayız. Ritmik jimnastik, basketbol, bahçecilik, bahçe oyunları, müzik, ritim, orf, bale, çocuk yogası, modern dans karması, yaratıcı drama, satranç, piyano ve gitar dersleri, vazgeçilmez aktivitelerimizdir” şeklinde konuştu.

Selçuk: Velilerimize düzenli seminerler veriyoruz

Okulun Rehberliğinden sorumlu ve Genel Koordinatör Ped. Aslı Selçuk ise, “Biz, ‘Ana-Baba Okulu’ kapsamında velilerimize düzenli seminerler veriyoruz ve gerekli bütün desteği vermeye çalışıyoruz. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi, anaokulu yaşantısı içinde çok önemli bir işleve sahiptir ve okul-aile-çocuk üçgeni içerisinde yer alır” dedi. Butik anaokulu olmanın avantajlarının altını çizen Aslı Selçuk, “Çocuğun birey olarak farklılıklarının anlaşılması ve rehberlik hizmetlerinin yürütülebilmesi için bu üçgenin sağlıklı bir şekilde kurulması çok önemlidir. Biz aşçımızdan öğretmenimize, şoförümüzden müdürlerimize kadar bütün ekip, bütün çocuklarımızı tek tek tanır ve algılarız” diye konuştu.

Güvenlik, hijyen ve beslenmede büyük hassasiyet”

Okulda güvenlik, hijyen, beslenme konularında büyük hassasiyet gösterdiklerini belirten Kurucu Müdür Sevgi Doğan, şöyle devam etti: “Okulumuzun her cephesinde kameralar bulunmakta ve giriş kapıları otomatik olarak kapalı tutulmaktadır. Menüler mevsimine göre doğal ve organik gıdalarla oluşturulur. Katkı maddesi, donmuş, hazır gıda, katı yağ gibi sağlıksız ürünler asla kullanılmaz. Gelişim dönemlerinde olan çocuklarımızın dengeli ve düzenli beslenmelerinin ne kadar önemli olduğunu dikkate alarak tüm menüler uzmanlarınca hazırlanmaktadır’’ ifadelerini kullandı.

“Butik okul çocuklar açısından daha avantajlı”

Okul servislerinde maksimum özen ve titizlik gösterdiklerini sözlerine ekleyen Sevgi Doğan, “Servislerimiz Levent, Maslak, Beşiktaş semtleri Darüşşafaka, İstinye, Tarabya bölgeleri için hizmet vermektedir” dedi. Doğan, “Rehberlik hizmetleri kapsamında 2 dönem boyunca rutin öğrencilerle ilgili gelişim raporları hazırlıyoruz. Gereken durumlarda her ay ailelerle bireysel çalışmalar yapıyoruz. Bu nedenlerle butik bir okul olmak, çocuklar açısından çok daha avantajlı” şeklinde konuştu.

Emirgan Mahallesi Şirin Sokak No:32 Sarıyer
0212 229 37 76
www.ingilizceanaokulu.com
www.anaokulumingilizce.com