Sarıyer Belediyesi, ‘Gelecek Benim, Ben Geleceğim’ projesiyle ilçe sınırları dahilinde tüm okulların lojistik ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Bu kapsamda Gümüşdere İlk ve Ortaokuluna inşa edilen ek binanın açılışı yapıldı. Açılışa Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yanı sıra başkan yardımcıları, birim müdürleri ve veliler katıldı. Açılıştaki konuşmasında annelere seslenen Başkan Genç, “Çocuklarınızın yarınlarına sahip çıkın” dedi. Etkinlik sonunda çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Şükrü Genç’e plaket takdim edildi.

Yaylacı: Eğitim hepimizin ortak paydasıdır

Öğrencilerin derslik yetersizliği dolayısıyla kalabalık sınıflarda eğitim görmek zorunda kaldığı okula üç ilave derslikle yeni bir öğretmenler odası yapıldı. Okulun ayrıca boya ve laminant parke ihtiyaçları karşılandı. Kot farkından kaynaklanan su basma problemi yapılan çalışmalarla giderilerek çevre düzenlemesi yapıldı. Açılışta konuşan okul müdürü Saffettin Yaylacı, derslik sıkıntılarının olduğunu söyleyerek, “Çocuklar çok kalabalık sınıflarda okuyorlardı. İlave derslik için belediyemize başvurmuştuk. Okulumuza üç ilave derslik, bir de öğretmenler odası yapıldı ve bütün tuvaletler yenilendi. Hızlı bir çalışmayla eksiklerimiz giderildi. Eğitime destek verildiği sürece ortaya çıkan ürün, son derece verimli olacaktır. Eğitim hepimizin ortak paydasıdır. Belediyelerimizin eğitime desteği bizi her zaman mutlu etmiştir” diye konuştu.

Genç: Çocukların yarınları sizin elinizde

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise eğitimin bir ülkenin olmazsa olmazı olduğunu belirtti. Genç annelere çağrı yaparak, “Bir anne çocuğunu büyütüp ne şartlarda olursa olsun okula göndermeye çalışır. Annelerin, çocuklarının aydınlık yarınlarına sahip çıkması lazım. Öğretmenlerimiz ellerindeki olanaklarla en iyi eğitimi vermeye çalışıyor. Sizler de buna destek olmalısınız. Maalesef bu sistem, sadece Gümüşdere ile sınırlı değil. Anadolu’da çoğu yerde okul yok. Bir taşımalı sistem saçmalığıyla çocukları başka yerlerdeki okullara gönderiyorlar. Çocuklarınızın elini bırakmayın. Bu çocukların yarınları sizin elinizde” ifadelerini kullandı.