Türk Halk Müziği Sanatçısı Ali Rıza Erdoğan, müdürlüğünü yaptığı Gülen Yüzler Rehabilitasyon Merkezi’nde müzik terapisi çalışmaları yapıyor. Erdoğan, sanatçı kimliğinin yanı sıra başarılı bir psikolog 

Müzik terapisi ile engelli çocuklara yardımcı olmaya çalışan Erdoğan, çocukları çok sevdiğinin altını çizerek, “Engelli çocukların ve ailelerinin yaşadıkları sıkıntıları, zorlukları bir nebze olsun azalta bilmeyi umuyoruz. Sanat aracılığıyla kendilerini ifade edebilmeleri büyük bir gelişmedir. Amacımız, çocukların farkında olmadıkları yetenekleri ortaya çıkararak tedavilerinde büyük bir aşama kaydetmek” şeklinde konuştu.

“Aileleri bilinçlendirmek şart”

Sanatçı Erdoğan aile eğitiminin de önemini vurgulayarak, “Ailelerini bilinçlendirip eğitmeden, engelli çocuklarla bir yol alabilmek mümkün değil. Öncelikle bizim onlara yardımcı olabilmemiz için ailelerin de konu hakkında en az bizim kadar bilinçli olması gerekir. Biz, çocukların hayatındaki ortak kültür ve değerleri, enstrüman olarak kullanıp, müzik aracılığıyla paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bilgi için: 0212 271 45 31