Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İstinye Recaizade Ekrem İlkokulu ile Alparslan İlk ve Orta Okulu’nu ziyaret etti. Öğretmenler, öğrenciler, okul aile birliği ve yöneticilerle bir araya gelen Genç, okulların ihtiyaçlarını, problemlerini bizzat yerinde tespit edip çözümü için çalışmalar başlattı.


Belediyenin sorumluluğunda olmamasına rağmen çocukların daha iyi eğitim alması için okulları ziyaret edip ekibiyle birlikte sorunları yerinde inceleyen Başkan Genç, çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Öğrencilerle sohbet eden Genç, karnelerinin nasıl geleceği sordu ve iyi tatiller diledi.

635574521815257718Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, belediye birim müdürleri, muhtarlar ve meclis üyeleriyle eksikleri yerinde inceleyen Başkan Genç, her müdürlüğün kendi alanına giren sorunların çözümü için talimat verdi ve ayrıntılı rapor istedi.

Okulların lojistik olarak yeteri kadar destek almadığını bu anlamda yerel yönetimlere bağlanması gerektiğinin bir kez daha altı çizen Genç, ‘’Her zaman okul aile birliği ve velilerin yanındayız. Çocuklarımız için yaptığımız her şey geleceğe yatırımdır” dedi. Her çocuğun daha iyi şartlarda fiziki eğitim alması için eğitim kurumlarında yapılan çeşitli çalışmalar, belediyenin imkanları doğrultusunda yerine getiriliyor.

Başkan Genç, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için, genç nüfusun kültürel ve sosyal gelişimlerine destek olmak amacıyla açılan Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM) hakkında da eğitimcilere bilgi verdi