ÖZEL HABER

Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Sarıyerli öğrencilere verilecek burslar ile ilgili gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na açıklamalarda bulundu.

Sarıyer’de yaşayan ailelerin çocuklarına eğitim ve öğretimin her aşamasında destek sağlayan Sarıyer Belediyesi, bu dönem de 7 bin 500 öğrenciye 5 milyon TL eğitim bursu verecek. Burs kayıtlarının 26 Ekim’e kadar süreceğini söyleyen Erdem, ilk ödemenin Kasım ayında olacağını belirtti.

Öğrencilere verilen burslar için özel bir bütçe ayrılmadığını, belediyenin yapması gereken diğer işlerden artırılan paralarla bu bursun verildiğini ifade eden Erdem, belediye olarak eğitime verdikleri destek ile ilgili şunları söyledi:

“Burs miktarı artabilir”

Kayıt için öğrenci velilerinin yalnızca çocuğun kimliği ile kendi e-devlet şifresini getirmesinin yeterli olduğunu söyleyen Erdem, “Görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız e-devlet şifresi ile gerekli olan tüm bilgi ve belgelere ulaşıyorlar. Velilerimizin ayrıca bunları temin için uğraşmasına gerek kalmıyor. Geçen yıl olduğu gibi bu dönem de 7 bin 500 öğrencimize 8 ay boyunca ayda 80 TL burs vereceğiz. Belediye meclisimiz bu rakamı belki 100 TL’ye çıkarabilir” dedi.

“Tüm çabamız çocukların başarılı olması”

Çocukların eğitimlerinde başarılı olmaları için her türlü desteği verdiklerini belirten Erdem, “Belediye Başkanımız Şükrü Genç her zaman, “Bir kadını ilgilendiren en önemli iki şey var, biri yavrusu, diğeri yuvasıdır” der. Eğitim olayı kadının yavrusunu ilgilendiren bölümdür. Biz de belediye olarak asli görevlerimiz içinde olmasa bile eğitime çok önemli destekler sağlıyoruz. Devletimizin bu konuyla görevli bakanlığı ve çok büyük bütçesi olan kurumları olsa da, biz eğitim için çok çaba harcıyoruz. Örneğin ilçemizde 87 devlet okulu var. Bu okulların musluğundan çatısına kadar her şeyiyle ilgilenip, eksiklerini tamamlıyoruz. Tek amacımız okul müdürleri, öğretmenler binaların fiziki sorunlarıyla uğraşmasın, tüm zaman ve enerjilerini çocukların eğitim ve öğretimleri için harcasınlar” diye konuştu.

“Okullar, belediyelere devredilse daha iyi olur”

Eğitim ile ilgili çok dikkat çekici bir öneride bulunan Erdem, “Bu kapsamda da çocukların üniversite hariç tüm eğitim aşamasında yanlarında oluyoruz. Çalışan annelerin çocukları dünyaya geldikten sonra belediyemize ait kreşlerde bakılıyor, daha sonraki yıllarda SAGEM’e (Sarıyer Gençlik Eğitim Merkezi) devam edip, üniversiteye hazırlık için de Sarıyer Akademi’nin kurslarından yararlanıyorlar. Devletin diğer kurumlarından eksik kalan tek şeyimiz üniversite eğitimidir. Bunun dışında eğitim ve öğretimin her aşamasında çocuklarımızın yanında olup, ellerinden tutuyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sarıyer, en fazla öğrenciye sahip olan ilçelerden biri”

Sarıyer Belediyesi’ne ait kreşlerden 500 çocuğun yararlandığını ifade eden Erdem, 10 bin öğrencinin SAGEM’e, 700 öğrencinin de Sarıyer Akademi’ye kayıtlı olarak eğitimine devam ettiğini belirtti. Erdem, ayrıca 2 bin 300 öğrencinin Sarıyer Akademi’den dijital ortamda yararlandığını, her yaz döneminde de 3 bin öğrencinin Yaz Okullarında sportif ve kültürel eğitim gördüğünü belirterek, şöyle devam etti: “Sarıyer, İstanbul’un öğrencisi en fazla olan ilçelerden biri. Belediye olarak eğitim ve öğretime maddi değerini ölçmediğimiz çok daha fazla hizmetlerimiz bulunuyor. Burada yaşayan çocukların tamamına farklı şekillerde değişik hizmetlerle dokunuyoruz diyebilirim. Ancak tüm bunları yeterli görmüyor çok daha fazlasını vermenin yollarını arıyoruz. Eğer devlet bu okulları belediyelere teslim ederse, her şeyiyle daha çok ilgilenip, ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılarız diye düşünüyoruz.”

Erdem’den MEB’e sitem

Erdem, Sarıyer Belediyesi olarak eğitim-öğretim kurumlarına destek verip, öğrencilere maddi manevi katkı sağlamalarına karşın Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yeterli desteği görememenin üzüntüsünü yaşadıklarını sözlerine ekledi.