Her geçen gün değişen ve gelişen çağımızın gerekliliklerine uygun eğitim anlayışı ile Türkiye’nin geleceğini yetiştiren Dünya Çocuk Akademisi, birbirinden eğlenceli ve eğitici oyun grupları ile de çocukların kişisel gelişimine büyük katkı sağlıyor.

Oyun, özellikle belirli yaş aralığındaki çocukların hayatında çok geniş bir yer kaplıyor. Eğitici ve kişisel gelişim de büyük pay sahibi olan oyunlar, çocukların yeteneklerini fark ettiği, yaratıcılığını kullanabildiği, kendini ifade ettiği, zihinsel, fiziksel, duygusal ve sosyal becerilerini geliştirebildiği önemli bir araç haline geliyor.

ÇOCUKLAR EĞLENİRKEN ÖĞRENİYOR

‘Okudukça öğrenir, düşünür, hayal eder, eğlenir, paylaşırsın’ mottosuyla cumhuriyet değerlerine bağlı, aydın ve eğitimli bireyler yetiştirmek için Maslak 1453’te faaliyetlerini sürdüren Dünya Çocuk Akademisi, profesyonel akademik kadrosu ile verdiği üst düzey eğitimin yanı sıra çocukların olmazsa olmazı olan oyunlarda da oldukça iddialı. Bu kapsamda birçok oyun grubu bulunan eğitim yuvası, söz konusu oyunların eğitici olmasına büyük önem veriyor.

ÖĞRENCİLERE ÖZEL ORTAM YARATIYOR

Öğrencilerin bireysel yeteneklerini, ilgilerini ve becerilerini gözlemleyerek, geliştirip potansiyellerini daha yukarı çekebilmek ancak doğru bir eğitim ile gerçekleşebilir. Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Dünya Çocuk Akademisi, çocukların keyifli vakit geçirirken, arkadaşları ile olan sosyal etkileşimlerini desteklemek ve aynı zamanda bilişsel, dil, motor, sosyal -duygusal gelişim alanlarını geliştiren bir ortam yaratıyor.

ETKİNLİKLER 2 SAAT SÜRÜYOR

20 farklı etkinlik alanı ile eğitim veren Dünya Çocuk Akademisi, Oyun grubu yaş aralığı 12-36 aydır. Çocuklar bu süre zarfı içerisinde bağımsızlık, farkındalık, yaratıcı ifade ve oyun konularında çok önemli bir dönüm noktasında oluyorlar. Eğitimcilerimiz sonuçtan ziyade süreç, teknik, keşif ve materyallerle deneyler yapılmasına odaklanırlar. Oyun gruplarımız ay özelliklerine göre hazırlanmış sınıflar da bir eğitimci tarafından yanında ebeveyn olmak kaydıyla uygulamalar yapıyor ve 2 saat sürüyor.

KEYİFLİ ZAMAN GEÇİRİYORLAR

Oyun grubu sayesinde ebeveynler çocuklarıyla kaliteli vakit geçirme fırsatı yakalıyor. Yoga, yüzme, jimnastik branş dersleri ile birlikte sanat etkinlikleri, fen ve doğa etkinlikleri, müzik-ritim, duyusal oyunlarla keyifli zaman geçiriyor. Bunun yanı sıra hafta sonunda farklı atölyeler düzenleniyor.

AİLELERE DETAYLI BİLGİ VERİLİYOR

2019 yılının Ekim ayından bu yana Dünya Çocuk Akademisi bünyesinde farklı hedefleri olan oyun gruplarımız bulunuyor. Bu gruplardaki aktiviteler çocukların dikkat süreleri göz önüne alınarak 15-20 dakikada bir değişiyor. Bu sınıflarda özellikle meraklı, aktif ve bağımsız minik kaşifler yetişiyor. Ayrıca Periyodik Gelişim Raporları ile ailelerimiz çocukları hakkında detaylı bilgi alabiliyorlar.

TEMEL YETENEKLERİN KAZANDIRILMASI AMAÇLANIYOR

Birbirinden renkli ve eğitici oyun gruplarına sahip olan Dünya Çocuk Akademisi, çocukların ileride yaşayacakları okul deneyimini daha kolay olmasını hedefliyor. Ayrıca belli temel yeteneklerin çocuklara erken kazandırılmasını da amaçlıyor.

“BÜYÜK BİR MUTLULUK DUYUYORUZ”

Gazetemize konuşan Dünya Çocuk Akademisi’nin sahibi Murat Didin, “Çocuklar oyun oynarken son derece doğal, içten ve maskesizdir. Oyun oynarken, duygularını ve ihtiyaçlarını ifade eder. Birçok sorunu da kendi başına çözebilme yeterliliği kazanırlar. Oyun grubunun bir parçası olmak, evden ayrılmanın ve geniş bir dünya ile bağlantı kurmanın, yaşam boyu sürecek ve devam edecek olan öğrenme sürecinin başlangıcıdır. Bebeklikten çocukluğa geçiş sürecinde bu gelişme ve büyümenin bir parçası olmanın ayrıcalıklı bir durum olduğunu düşünüyor. Çocuklarımızın gelişim heyecanını paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

DÜNYA ÇOCUK AKADEMİSİ OYUN GRUPLARININ HEDEFLERİ

-Sosyalleşme desteği

-Özgüveni geliştirme

-Dikkat ve koordinasyon gelişimine katkıda bulunmak

-Mantık yürütme becerileri

-problem çözme becerileri

-Oyun oynayarak öğrenme

Ağaoğlu Maslak 1453 A-1 Blok Sarıyer

0850 303 03 28 - 0212 924 93 46

www.dunyacocukakademisi.com

Instagram: dcmaslak

SARIYER POSTA