Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Meclis Üyesi Vedat Taylan Yıldız, Sarıyer Posta’ya önemli açıklamalarda bulundular. Yapay zeka teknolojisini Sarıyerli gençler ile buluşturacaklarının müjdesini veren Başkan Genç, eğitim seferberliği başlatılacaklarını söyledi.

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde üst üste 3. kez belediye başkanı seçilen Şükrü Genç ve Google’daki işinden istifa edip Türkiye’ye dönmesiyle ülke gündemine düşen, ardından Millet İttifakı İYİ Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi seçilen Vedat Taylan Yıldız, Sarıyer’de eğitim ve teknoloji üzerine hayata geçirmek istedikleri projeleri Sarıyer Posta’nın İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na anlattı.

“Yapay zeka ile ilgili önemli çalışmalarımız var”

“Taylan Bey ilçemiz ve ülkemiz için çok önemli bir kazanım” diyen Başkan Genç, “Kendisi Millet İttifakı İYİ Parti Meclis Üyesi. Ancak hangi partiden olursa olsun bu bir şeyi değiştirmez. Sonuç olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin bir evladı. Kendisinin bilgi ve birimiyle bizim vizyonumuzu harmanlayıp çok önemli çalışmalara imza atacağız. Özellikle eğitim almış ancak iş bulamayan gençlerimize çok ciddi katkıları olacağına inanıyorum. Ayrıca yapay zeka ile ilgili önemli çalışmalarımız var. Kendisi bu konuda bizlere yol gösterecek, biz de ona her türlü desteği vereceğiz. Değişen ve gelişen dünyaya ayak uydurmalıyız. Bu yüzden her türlü çalışmayı yapıyoruz” dedi.

“Kendisine katkıda bulunacağız”

Vedat Taylayn Yıldız ise, “Şükrü Genç başkanımızın Sarıyer’deki teveccühü her şeyin üzerinde. Gerçekten çok büyük bir sevgi var. Başkanımızın Sarıyer için çok büyük vizyon projeleri var. Bu yüzden kendisiyle çalışmaktan ve ilçemiz için yapacağı hizmetlerde yer alacak olmaktan son derece mutluyum. Bizler de kendisine katkıda bulunacağız. Ayrıca bir teşekkür de değerli Sarıyer halkına. Bizleri bağırlarına bastılar” diye konuştu.

“Donanımlı insanlarımızı Türkiye’ye getirebiliriz”

Yurtdışında yaşayan başarılı iş insanlarının Türkiye’ye gelmesi ile ilgili konuşan Yıldız, “Benim gibi yurt dışında yaşamış ve orada belli bir kariyer sahibi olan kişiler Türkiye’deki siyasi politik sistemin veya Türkiye’yi idare edebilme hayalinin içerisinde kendilerini göremiyorlar. Çünkü siyasi sistem onları dışarıya itiyor. Eğer ben o arkadaşlarımıza bir yol açabilirsem ne mutlu bana. Bu sayede daha donanımlı insanlarımızı Türkiye’ye getirebiliriz” ifadelerini kullandı.

“Belediyeyi yönetme sistemini daha verimli hale getireceğiz”

Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: “Artık gerek başkanımız gerekse belediye çalışanları sosyal medyayı daha aktif kullanacak. Ayrıca katılımcı demokrasiye ağırlık vererek vatandaşlarımız ile birlikte belediyeyi yönetme sistemini daha verimli hale getireceğiz.”