AAASarıyer’de ilkokul ve orta okul öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen “Doğal afetlerden korunma” konulu eğitim seminerine, Roman dans grubunun hareketli oyunu renk kattı.

ÖNCE DEPREMLE İLGİLİ BİLGİ VERİLDİ

AKUT Derneği ile Sarıyer Kaymakamlığı ve Sarıyer Belediyesi’nin ortak düzenlediği eğitim semineri kapsamında önce Halk Eğitim Merkezi’nde bir sunum yapıldı.

GG

Salonu dolduran öğrencilerin yanı sıra Sarıyer protokolünden Kaymakam Ömer Karaman, Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Akgündoğdu, İlhan Tekçe ve Kenan Keskin ile Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Çelik ve öğretmenlerin de izlediği bilgilendirme sunumu sırasında “Afet Nedir?” ve “Afetten Korunma Yolları” gibi başlıklar altında depremle ilgili bilgi verildi.

SONRA ROMAN DANS GRUBU SAHNEYE ÇIKTI

AASarıyer Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü Sivil Savunma Birimi tarafından yapılan bilgilendirmeden sonra sahneye Roman dans grubu çıktı.

SARIYER PROTOKOLÜ DE İZLEDİ

Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’nde aldıkları halk dansları eğitimi ile Roman kültürünü sahneye taşıyan grup, izleyenler tarafından beğenilen bir performans sergiledi.Hatta izleyiciler arasında bulunan Milli Eğitim Şube Müdürü İlhan Tekçe grubun gösterisini örnek bir çalışma olarak kamerayla kaydetti.

BAŞARILI BİR PERFORMANS SERGİLEDİLERHH

Öğrenci ve protokol mensupları tarafından beğeniyle izlenip, alkışlanan Roman dans grubunun gösterisi ile seminerin salondaki bölümü sonaerdi. Ardından AKUT Derneği’ne ait Deprem Simülatörü TIRI’nda uygulamalı eğitime geçildi.  (Tuncay DAĞLI)