Derbent Hatemoğlu Ortaokulu Anasınıfı Öğretmeni Selma Tanhan Ok, Uluslararası e-Twinning Proje sunumunu Sarıyer İlçe Milli Eğitim Hüseyin Özcanlar’a sınıf ortamında yaptı. Çocuklar, proje kapsamındaki çalışmalardan örnekler gösterdiler.

Kod adı; ‘Çocuk Zeka’ adlı e-Twinning Projesiyle amaçlarını belirten Ok, “Erken çocukluk döneminde öğrencilerimizin, küresel dünyada revaçta olan kodlama eğitimiyle tanıştırmak mantığını kavramasını sağlamak ve Okul öncesi dönemde kodlama eğitiminin temellerini atmaktır.”

Okul öncesi çocuklarında her türlü görsel ve uygulanabilir materyali kullanarak basit kodlama manuel ve dijital-bilgisayarlı kodlama çalışmaları yapıldığını belirten Derbent Hatemoğlu Ortaokulu Anasınıfı Öğretmeni Selma Tanhan Ok, “Öğrencilerin akıl yürütme, problem çözme ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmek, çözüme odaklanmak, etkileşimli teknolojiyi doğru kullanma becerilerini geliştirmek için oyunlar tasarlamak, merak, dikkat, odaklanma motivasyon, takım çalışması ve paylaşım becerilerini geliştirmek Kodlama etkinliklerini daha eğlenceli hale getirmektir. Beyin fırtınası, Soru-Cevap, problem çözme, drama, konuşma halkası, istasyon gibi öğretim tekniklerini kullanıyoruz” Dedi.

Proje sonunda, çocuklarteknolojiyi olumlu yönde kullanabilen, problem çözen, akıl yürütme, eleştirel düşünme becerileri kazanan bireyler olacaklarını belirten Ok, “Doğa müziği oyun aracı ile gerçekleştirilecek kodlama etkinlikleri ile öğrencilerin bilişsel ve duygusal motor becerileri gibi tüm gelişim alanlarını geliştirmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda farklı kültürleri tanımak onların o kültürdeki yaşıtlarıyla iletişim kurmalarını ve sosyalleşmelerini sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA