1ADedeman ailesi tarafından Ferahevler’de yaptırılan Yaşar Dedeman İmam Hatip Lisesi ve Hacı Rıfat Şükrü  Dedeman Camisi’nden sonra Şahinur Dedeman Kız Kuran Kursu da bugün hizmete açıldı.

Merhum Kemal Dedeman’ın eşi Şahinur Dedeman’ın adının verildiği modern Kuran kursu binasının açılışı nedeniyle bugün öğle namazından sonra tören düzenlendi. Hacı Rıfat Şükrü Dedeman Camisi avlusundaki törene Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, İlçe Müftüsü İbrahim Gemici, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, AK Parti Şişli İlçe Başkanı Nevzat Şatıroğlu, BBP İlçe Başkanı Hüseyin Koç, Kemal Dedeman’ın oğlu Murat Dedeman ile Murat Dedeman’ın kızı Banu Dedeman, Dedeman ailesinin diğer bazı bireyleri, Ferahevler Mahalle Muhtarı Turan Öztürk, Yeniköy Mahalle Muhtarı Engin Cevahiroğlu, din görevlileri, mahalle sakinleri ve kursiyerler katıldı.

AMURAT DEDEMAN: “BABAMLA ANNEMİ BURADA DA BULUŞTURDUK”

Törene katılanlara hitaben konuşma yapan Murat Dedeman, babası merhum Kemal Dedeman’ın eğitime ve hayır işlerine çok veren biri olduğunu belirtip, “16 yıl önce kaybettiğimiz babamı rahmet ve özlemle anıyoruz. Kendisi 1990’da bu camiyi yaptırarak Dedem Hacı Rıfat Şükrü Dedeman’ın adını verdi. Annem Şahinur Dedeman ise 5 yıl önce vefat etti. Rahmetli annemin adını da bu Kuran kursu binasına vererek kendisini bir kez daha babamla buluşturduk. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim” dedi

6MÜFTÜ GEMİCİ: “ESER BIRAKANIN AMEL DEFTERİ AÇIK OLUR”

Dedeman ailesinin Sarıyer’in yanı sıra birçok yerde daha topluma yararlı eserler bırakarak hayır işlediğini söyleyen İlçe Müftüsü İbrahim Gemisi ise yaptığı konuşmada, “Eseri olmayanın yerinde yeller eser. Hepimiz gidiciyiz. Dünya 3 gündür. Dün, bugün ve yarın. Dünü yaşadık, yarına erişeceğimizi bilmiyoruz, o zaman bugünü çok iyi değerlendirmeliyiz. Bu dünyada hayırlı evlat ve eser bırakanın amel defteri kapanmaz. Hele ki okul ve cami yaptırarak insanlığın hizmetine sunanların amel defterleri kıyamet gününe kadar açık kalır. Sarıyer’e okul, cami ve kız kuran kursu kazandıran Dedeman ailesinin fertlerinin amel defteri de açık olur inşallah” dedi.

HKAYMAKAM KARAMAN. “DEDEMAN AİLESİ SARIYERLİLER İÇİN ÇOK DEĞERLİ”

Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman ise Dedeman ailesinin ülkeye övünülecek değerde eserler kazandırdığı belirtti. Murat Dedeman’la Sarıkamış Kaymakamlığı yaptığı günlerden tanıştığını ifade eden Karaman, “Murat Dedeman Erzurum’a kazandırdığı Palandöken Kayak Merkezi sayesinde bölgenin ekonomik kalkınmasına ve turizm açısından tanıtımına önemli katkı sağlamıştır. Sarıyer’de okul ve camiden sonra bir de kız kuran kursu yaptırıp, hizmete soktukları için tüm aile bireylerine ayrıca teşekkür Gederim. Dedeman ailesi Sarıyer’e önem vererek, kalıcı eserler kazandırıyor. Bu nedenle kendilerinin, Sarıyerliler için çok değerli olduklarını vurgulamak isterim. Sağolsunlar” diye konuştu.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Kaymakam Ömer Karaman tarafından Murat Dedeman ile kurs binasının yapılışına öncülük eden kızı Banu Dedeman’a birer teşekkür plaketi verilirken, Müftü İbrahim Gemici de binanın mimarlarına plaketle teşekkürlerini sundu.

DAVETLİLERE İKRAMDA BULUNULDU

17Daha sonra Şahinur Dedeman Kız Kuran Kursu’nun açılışı gerçekleştirildi. Kaymakam Ömer Karaman, Müftü İbrahim Gemici, Murat Dedeman, Hüseyin Özdemir ve Nevzat Şatıroğlu kurdeleyi kesip, kurs binasını hizmete soktu. Kaymakam Karaman ve beraberindekiler Kuran kursu binasına girip, görevlilerden bilgi aldı. Daha sonra davetlilere ve cami cemaatine ikramında bulunuldu.

150 KURSİYER DERS GÖRÜYOR

Şahinur Dedeman Kız Kuran Kursu binası bodrum, zemin ve birinci katlardan oluşuyor. Üç dersliği bulunan binanın sınıflarında 25’er kursiyer ders görüyor. Sabah ve öğleden sonra verilen ikili öğretime şu an için 150 civarında kursiyer katılıyor. Kurs binasının bodrum katında ise cami cemaatinin yararlanması için tuvaletler, şadırvan ve kütüphane bulunuyor. (Tuncay DAĞLI)