ÇYDD Genel Merkezi tarafından düzenlenen 13. Çanakkale Abide Buluşması’na, derneğin Sarıyer Şubesi de bir otobüs dolusu öğrenci ve yöneticiyle katıldı.

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen buluşmaya Türkiye’nin birçok şehrindeki ÇYDD Şubesi katıldı. Binlerce öğrencinin bir araya geldiği Çanakkale Abidesi’nde, İstiklal Marşı okunup, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Türk Milletinin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Yarbay rütbesiyle katılıp, büyük kahramanlık gösterdiği 1915 Çanakkale Savaşı anısına dikilen anıt ile şehitlikler öğrenciler tarafından ziyaret edildi. Türk topraklarını işgal için gelen düşman gemilerini tek tek boğazın derin sularına gömerek, “Çanakkale Geçilmez” sözünü tüm dünyaya ezberleten, yiğit askerlerimizin yattığı yerleri gören binlerce öğrenci, şehit atalarıyla gurur duydu.

ÇYDD Genel Merkez yöneticilerinin de katıldığı törenden sonra hep birlikte geleneksel öğle yemeği yiyen öğrenciler daha sonra Gelibolu Yarımadası’ndaki şehitlikleri, müzeyi ve tarihi mekanları gezdi.

Tarihi buluşmada yerlerini alan ÇYDD Sarıyer Şubesi yöneticileri ile öğrenciler de, Sarıyer Belediyesi tarafından tahsis edilen bir otobüsle Çanakkale’ye gitti.

ÇYDD Sarıyer Şube Başkanı Gül Çağlayan, Başkan Yardımcısı Yücel Sevinç, Yönetim Kurulu Üyesi Şehriban Çap ve 35 kişilik öğrenci grubu, bir gün süren etkinlikten sonra Sarıyer’e döndü.

Dernekten burs alan öğrencileri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Çanakkale Şehitliği’ne götürüp, kahraman askerlerimizin bir asır önce canları pahasına gerçekleştirdiği vatan savunmasını yerinde görmelerini sağlayan Şube Başkanı Gül Çağlayan, “Her yıl binlerce öğrenciyle Çanakkale Şehitliği’nde aynı ortamı paylaşıp, aynı duyguları yaşıyoruz. Bizim, bu vatan toprakları üzerinde özgür ve barış içinde yaşamamız için canlarını feda eden kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet diliyor, büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet ve şükran duygularımızı ifade ediyoruz” dedi.

ÇYDD Sarıyer Şube yöneticileriyle öğrencilerden oluşan grup, dönüş yolunda Tekirdağ’da mola verip, akşam yemeğinde bu güzel kentimizin geleneksel yemeklerinden yediler.