Yeni eğitim öğretim yılında, Yeni Okulu ile Türk öğrencilere de hizmet vermeye başlayan ve Türk eğitim sistemine yeni bir soluk kazandıran The British International School İstanbul (BISI), öğrencilere verdiği kültürlerarası eğitimle, dünyayla entegre nesillerin yetişmesine büyük katkı veriyor.

Türk-İngiliz Karma Müfredatı sunan yeni okulu ile 2017-2018 eğitim öğretim yılında Türk öğrencilere de hizmet vermeye başlayan The British International Scholl İstanbul (BISI), gerçekleştirdiği etkinliklerle öğrencilerin farklı kültürleri tanımalarını ve birer dünya vatandaşı olarak yetişmelerini sağlıyor. BISI Okul Müdürü Mine Akın, bu doğrultuda birçok etkinliğe imza atan okulun çalışmalarıyla ilgili Sarıyer Posta Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. BISI’nin öğrencilerine sunduğu geniş imkanlara dikkat çeken Akın, “İçinde bulunduğumuz kampüsün çevresel olanaklarına ek olarak öğrencilerimize sunduğu bir diğer ortam çok uluslu yapımızın getirdiği kültürlerarası çevredir. 25 yıllık bir geçmişe sahip olan, yabancı öğrencilere İngiliz Ulusal Müfredatı doğrultusunda eğitim veren uluslararası okulumuzda, 2017-2018 akademik yılı itibariyle 56 farklı milletten öğrenci eğitim alıyor. Yapılan ortak etkinliklerle yabancı öğrencileri misafir ettiğimiz mevcut okulumuz ve Türk öğrencileri misafir ettiğimiz yeni okulumuzla; öğrenciler, birçok ülkeyi gezerek edinecekleri bilgiye kampüs ortamında ulaşarak farklı kültürleri tanıma fırsatı elde ediyorlar” dedi.
FARKLI KÜLTÜRLERİ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE TANIYORLAR

BISI olarak, bu alanda yaptıkları etkinliklere örnekler veren Müdür Mine Akın, “Geleneksel ‘International Week’ etkinliğimizi bu yıl 13-17 Kasım tarihlerinde gerçekleştirdik. International Week kapsamında, tüm velilerimiz kendi kültürlerini yansıtan dekor ve kıyafetlerle kendi ülkelerinin yiyecek ve müziklerini tanıttılar. Bu haftanın bir parçası olarak, bir fuar şeklinde gerçekleştirilen ‘International Day’in düzenlemesini ise okul aile birliğimiz üstlendi. Kendi kültürlerini yansıtan kıyafetleriyle okula gelen öğrenciler, botanik bahçede yürüyüş yaparak güne başladılar. Daha sonra tüm kampüste saklanmış olan ülke bayraklarını bulma yarışlarıyla keyifli anlar yaşadılar” ifadelerini kullandı.
SINIFLAR ÜLKELERİN RUHUNU YANSITTI

BISI Müdürü Mine Akın, sınıfların etkinlikler kapsamında farklı ülkelerin kültürel motifleriyle süslendiğini dile getirerek, “Daha sonra tüm ülke gruplarından veliler; sınıflara yerleşti, sınıf ortamlarını ülkelerin ruhunu yansıtacak şekilde düzenledi. Öğretmenleriyle beraber tek tek tüm ülkeleri gezen öğrenciler; o ülkeye has müzik eşliğinde karşılandılar, ziyaret ettikleri ülkenin belirgin sembolleri hakkında bilgi aldılar, ülkenin kültürüyle özdeşleşmiş yemeklerden tattılar. Öğrenciler, etkinlik sayesinde bir günde gidemeyecekleri kadar ülkeyi ziyaret ettiler ve bu ülkeler hakkında bilgi sahibi oldular. Velilerimizi de etkinliklere katarak okulumuzun atmosferini onlara da yaşatmak, bizler eşsiz bir gün oldu. Farklı yaş gruplarından ve farklı kültürden gelen öğrencilerin tanışması için de fırsat yaratan etkinlik, okulumuz öğretmenlerinden David Mayer’in çektiği özel fotoğraflarla ölümsüzleşti” diye konuştu.
SOSYAL FARKINDALIK VE YARDIMLAŞMA BİLİNCİ

Düzenledikleri organizasyonlarla öğrencilerine sosyal farkındalık ve yardımlaşma bilinci aşıladıklarını kaydeden Mine Akın, sözlerine şöyle son verdi: “İki okulumuzun birlikte gerçekleştirdiği bu gibi etkinlikler; öğrencilerimiz için kültürlerarası etkileşimin yanı sıra farkındalık ve yardımlaşmanın önemi yönünden de birçok yarar sağlıyor. Bu gibi gelenekselleşmiş BISI etkinlikleri, öğrencilerimizin sosyalleşerek geliştirdikleri farkındalıklarına ek olarak; sene boyunca birçok farklı kuruma ve derneğe gıda, oyuncak ve parasal yardımlarda bulunmalarına ve yardımlaşmanın önemini kavramalarına büyük katkı sağlıyor.”

0212 286 73 75
www.bis.k12.tr