Profesyonel akademik kadrosu, çağın gerekliliklerine uygun eğitim anlayışı ve sosyal faaliyetlerin yanı sıra geliştirdiği yenilikçi eğitim modelleri ile Türkiye’deki eğitim sektörüne yön veren Dünya Çocuk Akademisi, öğrencileri geleceğe hazırlarken aynı zamanda topluma değer katıyor.

‘Okudukça öğrenir, düşünür, hayal eder, eğlenir, paylaşırsın’ mottosuyla cumhuriyet değerlerine bağlı, aydın ve eğitimli bireyler yetiştirmek için Maslak 1453’te faaliyetlerini sürdüren Dünya Çocuk Akademisi, başta yüzme olmak üzere sportif faaliyetlerde, değişen çağın gerekliliği kapsamında yabancı dil ve eğlenirken öğrenme mantalitesi ile oyun odalarında eğitim veriyor.

DOĞRU VE SEVGİ DOLU BİR EĞİTİM

Öğrencilerin bireysel yeteneklerini, ilgilerini ve becerilerini gözlemleyerek, geliştirip potansiyellerini daha yukarı çekebilmek ancak doğru ve sevgi dolu bir eğitim ile gerçekleşebilir. Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Dünya Çocuk Akademisi, ayrıca farklı kültürlere saygı duyan, doğaya duyarlı ve sorumluluk bilinci taşıyan yeni nesiller yetiştirmeyi hedefliyor.

ETKİNLİKLERDE AKTİF BİR GÖRÜNTÜ ÇİZİYOR

20 farklı etkinlik alanı ile eğitim veren Dünya Çocuk Akademisi, iç ve dış aktivitelerde de oldukça aktif bir görüntü çiziyor. Dış aktiviteler kapsamında çocukların hayatı öğrenmelerini ve üretimin içerisinde yer almalarını sağlamak için üretim merkezlerine ziyaretler yapılıyor. İç aktivitelerde ise aile yogası, hamile yogası, çocuk yogası gibi etkinlikler yer alıyor. Konuya ilgili bilgiler veren Dünya Çocuk Akademisi’nin kurucusu Murat Didin, “Son yıllarda eğitimciler ve araştırmacılar sınıfların tasarımının çocukların davranışlarını büyük ölçüde etkilediğini ortaya koymuşlardır. İyi tasarlanmış bir fiziksel alan çocuk için çekici olmakta ve çocuk fiziksel alana olan olumlu duygularını okul, öğretmen ve arkadaşlarına yansıtabilmektedir. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şuan 20 olan etkinlik alanı sayısı yaz ayında 30 olacak” diye konuştu.

“EĞİTİM DEĞERİNİ ARTTIRMAK İSTİYORUZ”

Değişen ve gelişen dünyada yabancı dil bilmenin önemi çok büyük. Bunun bilincinde olan Dünya Çocuk Akademisi’nde Türkçe sınıfları her gün aralıksız 2 saat İngilizce dersi görüyor. Bunun yanı sıra Arapça-İngilizce, Farsça-Türkçe-İngilizce dersleri de veriliyor. Murat Didin, “Biz burada çocukları yaşama hazırlamanın yanı sıra temeli çok sağlam bir eğitim veriyoruz. Bunun içerisinde hiç kuşkusuz yabancı diller de bulunuyor. Açıkça söylemek gerekirse biz eğitim değerini arttırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

AİLELERİN İÇİ ARTIK DAHA RAHAT

Dünya Çocuk Akademisi, özellikle yoğun iş temposunda çocuklarını güvenebilecekleri bir anaokulunda eğitim almasını isteyen ailelere yönelik dikkat çekici bir uygulama geliştirdi. Uygulama ile çocukların gün içerisinde yaptığı tüm faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşılıyor. Akıllı telefonların aplikasyonlarından indirilen ‘Dünya Çocuk Akademisi Veli’ isimli uygulama ile aileler çocuklarının günlük olarak ne yaptıklarını görebiliyor. Uygulama ile ilgili bilgiler veren Didin, “Uygulama sayesinde aileler çocuklarının yaptığı faaliyetlerle ilgili bilgi sahibi olurken aynı zamanda kişisel gelişim üzerine makaleler de okuyabiliyor. Bu tarz bilimsel makaleler her gün yükleniyor” diye konuştu.

“AKADEMİK KADRO ÇOK ÖNEMLİ”

4 yaş grubu sınıf Öğretmeni Esra Daş, “Okul öncesi öğrenmelik bölümü mezunuyum. Sınıf öğretmenliğinin yanı sıra programlardan sorumluyum. Programlamanın hayatımızda önemini bildiğimiz için haftada bir gün toplantı yapıp fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bunun dışında yapılacak faaliyetleri önceden belirleyip uygulamaya geçiriyoruz. Bu sayede yaşanabilecek aksiliklerin önüne geçmiş oluyoruz. Okulumuzda yüzme, görsel sanatlar, yoga, müzik ve robotik kodlama branşlarında eğitim veriyoruz. Ayrıca 2,3 ve 4 yaş gruplarında İngilizce eğitimi var. Geri kalan gruplarda Türkçe eğitimine devam ediyorlar. Fakat her grup branş derslerine katılıyor. Şahsen ben bir veli olsam bir okulda öncelikle akademik kadroya dikkat ederdim. Çünkü öğretmen çocuğun hayatını olumlu veya olumsuz etkileyebilir. Tabi bundan kastım öğretmenlerin çok iyi üniversitelerden mezun olmaları değil. Kendilerini geliştirmiş olmaları, çocuklarla iletişimi ve onlara yaklaşımı daha önemli” dedi.

“EĞİTİMDE EĞLENEREK ÖĞRENME ÇOK ÖNEMLİ”

Sınıf öğretmeni ve okul içi etkinlik sorumlusu Esra Kaylan, “Okuldaki programlamamızı genel olarak işleyişimize göre hazırlıyoruz.. Yani uyguladığımız bir müfredat doğrultusunda belirli gün ve haftalar da dahil olmak üzere içeriğimize, ders programımıza, aylık bültenlerimize göre hazırlıyoruz. Yapılan partiler, geziler, sosyal aktiviteler oluyor. Bunlar konu ve tema bazlı ilerliyor. Bu anlamda tüm gruplarda yaşantıya dahil ettiğimiz işleyişimiz bu. Çocukların yaş ve uygunluk durumuna göre bu aktiviteler gerçekleştiriliyor. Okulun akademik kadrosu çok önemli fakat bana göre olmazsa olmaz şey güvenlik. Çocukları güvenli bir ortama bırakmak gerekiyor. Aynı paralelde sağlık konusu da çok hassas. Gerekli durumlarda müdahale edilebilir olması gerekiyor. Okulumuzda bulunan tematik sınıflar çocukların eğlenerek öğrenmesini sağlıyor. Yaşantıya eğlenceyi dahil etme amacındayız. Yaşayarak öğrenmede eğlence ve oyun çok önemli” şeklinde konuştu.

“VELİLERDEN OLUMLU BİR DÖNÜŞ ALDIK”

3 yaş grubu öğretmeni ve uygulama sorumlusu Aslı Güldem, “İnternete yüklediğimiz uygulamadan velilerimizin kontrol ettiği, çocuklarının ne yaptığını görmelerini sağladığı uygulamanın sorumlusuyum. Aileler çocuğunun kullanması gereken ilacı oraya not düştüğünde öğretmenlerin telefonuna alarm olarak geliyor. Biz de gerekli takipleri yapıyoruz. Ayrıca çocuk okula girdiğinde ‘okula gelmiştir’ butonuna basınca ailelerin cep telefonuna mesaj olarak gidiyor. Bu konuda velilerden olumlu bir dönüş aldık. Bence bir anaokulunda olması gereken her şey Dünya Çocuk Akademisi’nde mevcut. Eğitim kadromuzun üst düzeyde olması gayet sağlıklı bir ortam oluyor. Çocuklar da evlerine dolu bilgiler ile gidiyor” dedi.

“ÇOCUKLAR ARKADAŞLIĞI ÖĞRENİYORLAR”

Yoga eğitmeni Melis Gence, şunları söyledi: “Yetişkinlerden farklı olarak çocuklarda hikayeler, hayvanlar, oyunlar ve nefes teknikleriyle yoga yapıyoruz. Daha çok müzik ve eğlence eşliğinde bedenimizi tanımayı sağlıyoruz. Çocuklar 1 yaşına kadar doğru nefes alıyor. Yürümeye başladıktan sonra vücuda ses giriyor ve nefes alışveriş değişiyor. Bu yüzden çocuklara doğru nefes alıp vermeyi öğretiyoruz. Yogada hiçbir şekilde yarış yok. Çocuklar arkadaşlığı öğreniyorlar ve konsantrasyonu sağlıyor.”

ÇOCUKLAR İNGİLİZCEYİ EĞLENEREK ÖĞRENİYOR

4 yaş grubu İngilizce öğretmeni Paris Hasani ise şöyle konuştu: “Öğle saatine kadar İngilizce derslerimiz var. Aynı zamanda öğleden akşama kadar da Türkçe dersleri var. Yabancı dil eğitimi biraz da yaşa bağlı. Peki çocuklara yabancı dil dersini nasıl sevdiriyoruz. Burada oyun ve eğlence devreye giriyor. Şarkılar, renkler, oyunlar, şekiller ile İngilizceyi öğretiyoruz. Zaten bir süre sonra anlayıp konuşmaya başlıyorlar.”

Ağaoğlu Maslak 1453 A-1 Blok Sarıyer

0850 303 03 28 – 0212 924 93 46

www.dunyacocukakademisi.com

İnstagram: dcmaslak

SARIYER POSTA