İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje kapsamında, Sarıyer Kaymakamlığı ile Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Dumlupınar İlkokulu öğrencilerinin sosyalleşmesi ve sanatsal faaliyetler içerisinde bulunmaları amacıyla bir etkinlik düzenlendi.

Maslak'taki UNIQ İstanbul'da faaliyet gösteren Wapiyon Uniq Çocuk Atölye ve Eğlence Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, okul öncesi öğrencileri hem eğlendi hem öğrendi. Etkinliğe katılan çocuklar, kendilerine verilen bibloları rengarenk boyadı.

"ÇOCUKLARDA GÜZEL BİR SİNERJİ YARATTI"

Dumlupınar İlkokulu okul öncesi öğretmeni Dilek Kabil, "Bugünkü etkinliğimizde 16 öğrencimiz yer alıyor. Önümüzdeki hafta yapmayı planladığımız program ile birlikte bu sayı yaklaşık 30 olacak. 1 yılı aşkın süredir devam eden pandemi süreci çocuklar için zorlu geçiyor. Özellikle çocuklara katkı sunacak etkinlikler yapılamıyor. Fakat bu etkinlik ile birlikte çocuklarda güzel bir sinerji yarattı. Çünkü uzun zaman sonra okul dışında bir etkinlik yapıyorlar. Bu tarz programları okul içerisinde yapıyoruz ancak bugünkü etkinlik sosyalleşmeleri açısından önemli. Ayrıca bazı öğrencilerin ebeveynleri burada olmadığı için çocuklar ayrı bir özgüven kazanıyor" diye konuştu.

"ETKİNLİĞİMİZ ÜCRETSİZ YAPILIYOR"

Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Proje Görevlisi Filiz Tüzün Küçükenez, “İçişleri Bakanlığı'nın hayata geçirdiği proje kapsamında bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Büyük ilçeleri kapsayan bu proje için her ilçe farklı bir etkinliğe imza atıyor. Biz de Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'ndeki çocukları sanat ile buluşturmak, sosyalleşmelerini sağlamak ve özgüven kazanmaları amacıyla böyle bir çalışma yürüttük. Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer'in katkılarıyla etkinliğimiz ücretsiz yapılıyor" ifadelerini kullandı.

"ETKİNLİKTE YER ALDIĞIMIZ İÇİN BİZLER DE ÇOK MUTLUYUZ"

Wapiyon Yöneticisi Elif Göksu Güner, "Çocuklarla çeşitli sanat etkinlikleri yapıyoruz. Daha önce de toplu etkinlikler ve İstanbul genelindeki okullarla farklı atölyeler yaptık. Gerçekleştirilen bu etkinlikle birlikte çocuklar hem eğleniyor hem öğreniyor. Ayrıca pandemi nedeniyle uzun süre evlere kapanmak zorunda kaldıkları için bu tarz projelerle sosyalleşme imkanı bulunuyorlar. Böylesine önemli bir etkinlikte yer aldığımız için bizler de çok mutluyuz" dedi.

"SANATIN HER ALANINDA YER ALIYORUZ"

Güner, sözlerini şöyle tamamladı: "Wapiyon olarak ağırlıklı olarak tasarım atölyeleri yapıyoruz. Çömlekten ebru sanatına, mozaikten sanatın farklı dallarına kadar geniş bir yelpazeye sahibiz. Aynı zamanda burada tiyatro sahnemiz de mevcut. Kısacası Wapiyon olarak  sanatın her alanında yer alıyoruz."

SARIYER POSTA GAZETESİ