11Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda kıyafet serbestliği getirilmesini sakıncalı bulan CHP tarafından Türkiye genelinde “okullarda kıyafet serbest olmasın” kampanyası başlatıldı. CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı Kadın Kolları da aynı kampanya çerçevesinde semt pazarlarında stand açıp, imza toplamaya başladı.

ÖĞRENCİLER ARASINDA SOSYAL AYRIM OLUŞUYOR

Okullarda kıyafet serbestliği getiren kararın alınmasından sonra her öğrencinin farklı kıyafetlerle okula gittiğini, bunun da değişik sorunlara yol açtığını söyleyen CHP Sarıyer Kadın Kolları

11

Başkanı Servet Nadir, “Çocuklarımızın okullarına istedikleri kıyafetlerle gitmesi kararı ülkemiz için yanlış bir uygulama oldu. Çünkü tep tip forma ile okula giden öğrencinin ailesinin sosyal ve ekonomik durumu kıyafetine yansımıyordu ancak farklı kıyafetler giyilmeye başlayınca böyle bir sorun yaşanmaya başladı. Öğrenciler arasında ailesinin ekonomik durumu iyi olan var, iyi olmayan var. Pahalı kıyafetler alan, aşırı lükse kaçanlar var, bir yıl bir ayakkabı bir pantolonla idare edenler var. Milli Eğitimin bunu hesaba katmadan böyle bir karar alması öğrenciler üzerinde psikolojik sorunlar yaratacağını düşünüyor ve kıyafet serbestliğinin iptal edilmesini istiyoruz” dedi.

Sarıyer Maden Mahallesi’nde kurulan semt pazarındaki CHP standına imza vermek için gelen vatandaşların konuya yakın ilgi gösterdikleri gözlendi. Kadın-erkek, yaşlı genç çok sayıda vatandaş imza kampanyasına destek verirken, bazı öğrenci velileri, “Çocuklarımız tek tip forma ile okula giderken, kimin öğrenci, kimin öğrenci olmadığı belli oluyordu. Şimdi bu ayırt edilemiyor. Bu nedenle aralarına öğrenci olmayanlar da karışıyor. Çocuklarımızın yanlış arkadaşlar edineceği ya da öğrenci olmayanların çocuklarımıza bir zarar vereceği endişesi yaşıyoruz” dediler. 33

CHP tarafından yürütülen imza kampanyasında toplanan imzalar daha sonra bir araya getirilip Milli Eğitim Bakanlığı’na verilecek.

“KADINLAR GÜNÜ TATİL OLSUN”

Öte yandan CHP Kadın Kolları tarafından aynı anda bir başka imza kampanyası daha yürütülüyor o da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün resmi tatil olması için.

Dünyada 22 ülkede 8 Mart’ın resmi tatil olduğunu söyleyen CHP’li kadınlar, Türkiye’de de bunun sağlanması için imza topluyor. Kampanyada yeterli imza sayısına ulaşıldıktan sonra Hükümet yetkililerine ulaştırılacak.