Sarıyer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen eğitim bursları, 2016-2017 eğitim öğretim yılında 5 bin kişiye ulaştı.

Sarıyer Belediyesi’nin eğitim bursları, 5 bin öğrenciye maddi destek sağlıyor ve bunun yanı sıra Sarıyer’deki tüm ilkokul ve ortaokul öğrencilerine e-dershaneden ücretsiz olarak faydalanabilecekleri olanaklar sağlıyor. Baştan aşağı yenilenen okulların lojistik anlamda tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlama hedefiyle, TEOG ve üniversiteye hazırlık için kurulan Sarıyer Akademi ve 11 mahallede hizmet veren SAGEM’lerde Sarıyerli öğrencilere ücretsiz destek veriyor.

img_5849“Burslar 5 bin kişiye ulaşıyor”

Sarıyer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından bu yıl 5 bin öğrenciye ulaşacak olan eğitim bursları için kayıtlar 26 Eylül 2016 tarihinde başlayacak. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve katılım oranının yüksek olduğu burs başvuruları 31 Ekim 2016 tarihine kadar devam edecek. Sarıyer bölgesindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrenciler sekiz ay boyunca verilen eğitim burslarından faydalanabilecek. İhtiyacı olan tüm öğrencilere ulaşacak olan eğitim bursları için başvurular, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nden yapılacak.