Özel Mürüvvet Evyap Okulları tarafından okul kampüsüne meteoroloji istasyonu kuruldu. İstasyon, farklı disiplinlerdeki bilimsel çalışmalarda, ortaöğretim müfredatını zenginleştiren bir eğitim aracı olarak kullanılıyor.

Sarıyer'de faaliyet gösteren Özel Mürüvvet Evyap Okulları, kampüsüne bir meteoroloji istasyonu kurdu. Meteoroloji istasyonu ile kampüste gerçek zamanlı ölçümlenen; sıcaklık, nem, basınç, rüzgar yön ve hızı, yağış, solar radyasyon gibi hava durumu verileri, okulun web sitesinden anlık olarak yayınlanıyor. Okulun velileri de istedikleri takdirde, Android/iPhone uygulamalarını telefonlarına yükleyerek anlık hava durumu verilerinden haberdar olabiliyorlar. Ebeveynler böylece giyim tercihlerini belirlemede öğrencileri daha doğru yönlendirebiliyorlar.
BİR EĞİTİM ARACI OLARAK KULLANILIYOR

Meteoroloji istasyonu; çevre, coğrafya, fizik, yenilebilir enerji ve fen bilimleri gibi farklı disiplinlerdeki projelerde ve bilimsel çalışmalarda ortaöğretim müfredatını zenginleştiren bir eğitim aracı olarak kullanılıyor.
SAYILARI 850’Yİ BULUYOR

Türkiye genelinde; Tübitak Ulusal Gözlemevi (TUG) ve İstanbul Üniversitesi Beyazıt/Çanakkale Gözlemevlerinde olduğu gibi birçok üniversite ve kolejde; bilimsel çalışma ve projelerde yaralanmak amacıyla, 850’ye yakın meteoroloji istasyonu bulunuyor.