Geçtiğimiz günlerde açıklanan LGS sonuçlarının ardından Sarıyer’de eğitim veren Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi, kontenjanın üstünde başvuru aldığı için yer sıkıntısı yaşıyor. Öğrenciler ile veliler ise durumdan şikayetçi.

Türkiye genelinde ikili eğitim sisteminin sona ermesi için büyük uğraşlar verilirken, özellikle Anadolu liselerine gelen talep geçtiğimiz yıllara oranla daha da arttı. Bu durumdan olumsuz etkilenen okullardan biri de Sarıyer’deki Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi.

Anadolu liselerine hücum ettiler

Uzmanlar, bu yıl imam hatip liselerine yeteri kadar ilginin olmadığını ve kontenjanların dolmadığını ifade ederken, en çok tercih edilen okulların anadolu liseleri olduğunu belirtiyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl kontenjanı 200 olan Sarıyer Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi’nde bu yıl 400 çıkarıldı.

Öğrencilerin aileleri durumdan şikayetçi

Gazetemize konuşan bazı veliler, “Çocuklarımız bir sene boyunca çok çalıştılar. Bu yüzden kaliteli eğitim almalarını istiyoruz. Ancak Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi’nde bu yıl sınıflar çok kalabalık olacağı söyleniyor. Kapasitenin üzerinde bir kayıt söz konusu. Yetkililerden bu soruna bir çözüm bulmalarını istiyoruz” şeklinde görüş bildirdiler.

“Okullara derslik tahsis edilsin”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “İstanbul Sarıyer Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesinin kontenjanı geçen yıl 200 iken bu yıl 400'e çıkarılmıştır. Ankara Mamak Çağrıbey Anadolu Lisesinin kontenjanı 280 iken bu yıl 560 kayıt aldı. Ülke genelinde bu durumda olan çok sayıda okul var. Bu okulların çoğu ikili eğitime geçti. Önerimiz, kapasitelerinin çok altında kalan okulların, eğitim bölgesindeki aynı türdeki okullarla birleştirilerek, buradan açığa çıkan fiziki mekanların o eğitim bölgesinde hangi okul türü için derslik ihtiyacı varsa o okullarımıza tahsis edilmesidir” ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA