Geçtiğimiz aylarda İstanbul Valiliği, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve bağışçı Rıdvan Çam arasında imzalanan protokol kapsamında yapılması planlanan anaokulu aradan aylar geçmesine rağmen tamamlanamadı. Sarıyer Posta Gazetesi olarak gündeme getirdiğimiz okul ile ilgili akıllara 'Bu okula engel mi var?' sorusunu getiriyor.

Sarıyerli çocukların doğa ile baş başa bir ortamda eğitim almasını sağlayacak okul ile ilgili olan minikler için çevre ve doğa dostu bir okul inşa edilecekti. İnşaat ile ilgili hazırlanan dosyalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderildi. Başvurunun üzerinden yaklaşık 7 ay geçmesine rağmen inşaat çalışmalarına başlanamadı.

AYLARDIR NEDEN CEVAP VERİLMEDİ?

16.09.2013 tarihli ve 2013.39 sayılı protokol ile birlikte İstanbul’un birçok ilçesinde olmasına rağmen Sarıyer’de bulunmayan devlete bağlı ücretsiz bir anaokulunun ilçeye kazandırılması için harekete geçilmişti. Okul, Emirgan, Reşitpaşa,  İstinye, Poligon mahallelerini kapsayan 47 pafta 616 ada 33 parsel de yer alacak. Çalışmalar kapsamında Kültür Varlıkları Kurulu, Tabiat Varlıkları Bölge Kurulu, Çevre Bakanlığı Tabiat Varlıkları Genel Kurulu, Sarıyer Belediyesi ile İBB’den proje tasdikleri ve karaları ile gerekli ruhsat alınarak, 3 Temmuz 2019 tarihinde yer teslimi gerçekleşti. Akabinde de anaokulu ile ilgili dosya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilmesine rağmen bir türlü olumlu cevap alınamadı.

BENZER HABER: SARIYERLİ ANNE VE BABALARI MUTLU EDEN GELİŞME

HABER LİNKİ: https://www.sariyerposta.com/egitim/sariyerli-anne-ve-babalarimutlu-eden-gelisme-h60722.html

SARIYER POSTA GAZETESİ