Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr Mehmet Özkan'ın atanmasına tepki gösteren bir grup ile polis arasında arbede çıktı. Polis öğrencilerden bazılarını gözaltına aldı.


Öğrenci ve akademisyenlerden oluşan eylemciler,  Boğaziçi Üniversitesi’nin Rumeli Hisarı Üstü’ndeki Güney Kampüsünde erken saatlerde toplanmaya başladı. Pankartlar açan grup, saat 13.00 sıralarında kampüsün giriş kapısına geldi. Polis kampüs dışında geniş güvenlik önlemi aldı.

bogaziciEyleme, CHP İstanbul Milletvekilleri Ali Şeker ve Onursal Adıgüzel de katıldı. Gruptan bazı öğrenciler burada birer konuşma yaptı. Bu sırada sık sık 'Mehmed Özkan rektörümüz değildir' sloganları atıldı.

Polis, eylemcilerin 3’erli gruplar halinden kaldırımdan yürümelerine izin verdi. Bu sırada Kuzey Kampüse doğru yürüyen grubun içinden bazı öğrenciler ile polis arasında gerginlik çıktı. Öğrencilerden bazıları yaka paça gözaltına alındı.

OLAYLARI  HOCALAR YATIŞTIRDILAR

Gözaltılara da bazı öğrenciler tepki gösterdi. Olayları daha fazla büyümeden öğrencileri sakinleştirmek için araya giren yine hocaları oldu. Öğrenciler, hocalarının kontrolünde alkışlar ve sloganlar eşliğinde Kuzey Kampüsü’ne giriş yaptı. Öte yandan, gözaltına alınanların da GBT kontrolünden sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.