Sarıyer Halk Eğitim Merkezi, okuryazarlık seferberliği kapsamında İBB Sarıyer Kültür Merkezi’nde düzenlediği toplantıda ilçe genelinde yapılan çalışmalar değerlendirildi. Toplantıya katılan Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, “Sarıyer’de okuryazarlık oranı çok yüksek” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı okuryazarlık seferberliği kapsamında Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sarıyer Halk Eğitim Merkezi öncülüğünde açılan kurslar ve ilçe genelinde okuryazarlık oranının değerlendirildiği toplantıya Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Ayaz, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, okul müdürleri, eğitimciler, ilçe kurum müdürleri, STK temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

“Sarıyer’de okuryazarlık oranı çok yüksek”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, “Geçtiğimiz yıl 13 Şubat’ta yine İBB Sarıyer Kültür Merkezi’nde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde ülke genelinde başlatılan eğitim seferberliğinin ilk toplantısını gerçekleştirmiştik. Bugüne kadar eğitim seferberliği kapsamında neler yaptık? Kaç tane kurs açtık? Kaç vatandaşımız bu seferberliğe katıldı? Bu toplantıda genel olarak hepsinin değerlendirmesini yapacağız. 2018’de toplam 207 adet kurs açtık. Bu kurslara 1706 vatandaşımız katıldı. Bunların çok az bir kısmı da devam ediyor. 2019’da bu seferberliği arttırarak devam edeceğiz. Okuma-yazma bilmeyenlerde Türkiye ortalamasının çok altındayız. Yüzde 1’ler seviyesinde. İlçede okuryazarlık oranı çok yüksek. Fakat yapacağımız çalışmalarla bu sayıyı daha da aşağıya çekeceğiz. Sarıyer’de okuma-yazma bilmeme oranını sıfırlayacağız. Bu kapsamda hepinizden gerekli desteği bekliyoruz. Yalnızca bizim ya da okul müdürlerinin çabası yetmez. Muhtarlar, müftülük, belediyenin tüm kademeleri bu işe fazlasıyla eğilmeli. Sözü fazla uzatmak istemiyorum. Birazdan arkadaşlarımızın hazırladığı kısa bir video izleyeceğiz ve ne gibi bir çalışmalar yapıldı hep beraber göreceğiz” dedi.

Sarıyer’de okuryazarlık seferberliği çalışmaları

Okuryazarlık seferberliği kapsamında Sarıyer’de yapılan çalışmalar ile ilgili konuşan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Ayaz şu bilgileri verdi: “05.02.2018 tarihinde 2018/4 Sayılı Genelge kapsamında başlatılan okuryazarlık seferberliği 1. ve 2. dönem planlama toplantısında yıl içerisinde yapılan çalışmaları değerlendireceğiz. Bu dönemlerin ilki 15 Mayıs 2018 tarihinde tamamlandı. Bu kapsamda Sarıyer genelinde okuma ve yazma bilmeyen bin 336 vatandaşımıza ulaştık. Müdürlüğümüz bünyesinde 146 kurs açılmış, bu kursları başarıyla tamamlayan 879 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazandı. Seferberliğin ikinci döneminde ki çalışmalarda 66 kurslarda toplam 419 kursiyerimiz ile devam etti. Bunun akabinde 24 Haziran 2018’de yapılan seçimlerde seçmen listelerinde imza yerine parmak basan 546 kişi tespit edildi. Okuma-yazma bilmeyenlere ulaşılıp, yaş ve sağlık sorunları olmayanlar kursumuza katıldı. Şuan 33 kurs merkezimizde çalışmalar devam ediyor. İlçe halk eğitim merkezimiz, ilçe milli eğitim müdürlüğü, Sarıyer Belediyesi’nin ilgili bölümleri, müftülük ve muhtarlıklarda oluşturulan başvuru noktalarından destek alınabilir. Yapılacak yeni düzenlemeler ile evden çıkamayan 1 vatandaş dahi olsa evine gidilip orada eğitim verilecek.”

Toplantı, yapılan çalışmaların anlatıldığı kısa tanıtım filmi, karşılıklı görüş alışverişi ve soru-cevapların ardından sona erdi.