AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, geçtiğimiz günlerde Maslak TİM Gösteri Merkezi’nde düzenlenen “Yeni Sarıyer Vizyonu” tanıtım toplantısında açıkladığı Sarıyer Bilim ve Teknoloji Kampüsü projesi büyük ilgi gördü.

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’nın adayı olan Salih Bayraktar, merakla beklenen 62 projesini açıkladı. Bu projeler arasında yer alan Sarıyer Bilim ve Teknoloji Kampüsü ile eğitime yeni bir soluk kazandırılması hedefleniyor.

“Gelişim odaklı eğitim sistemine sahip olacak”

Proje ile ilgili bilgiler veren Bayraktar, “Çocukların deneyerek, eğlenerek, uygulayarak ve yaşayarak bilimi öğreneceği Sarıyer Bilim ve Teknoloji Kampüsü, tamamen gelişim odaklı bir eğitim sistemine sahip olacak. Atölyelerde; tasarım ve üretim, robotik ve kodlama, elektronik programlama alanları ve dene-yap teknolojisi gibi eğitimler verilecek. Temel eğitimlerden sonra siber güvenlik, enerji teknolojileri, yazılım teknolojileri, havacılık ve uzay, malzeme, yapay zeka alanlarına ilişkin eğitimler planlanacak” dedi.