AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar’ın projesi olan İBB Sarıyer Kütüphanesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı’nın katıldığı törenle Sarıyerlilerin hizmetine açıldı.

Törende konuşan Hayri Baraçlı, “Bu kütüphane Salih Bayraktar başkanımızın büyük azmi, heyecanı ve gayretiyle kurulmuş bir çalışmadır. Sarıyer ilçemize ve çocuklarımıza hayırlı olsun” dedi.

İBB Sarıyer Kütüphanesi, çalışmaların tamamlanmasının ardından gerçekleşen açılış töreniyle Sarıyerlilerin hizmetine girdi. Törene, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, AK Parti Sarıyer İlçe eski Başkanı Nurettin Çelik, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gamze Demirtaş, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Safa Turan, Meclis üyesi adayları, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nevzat Aktan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Eşsiz Boğaz manzarası eşliğinde kütüphaneyi gezen konuklar, raflardaki kitapları inceledi.

“Öğrencilerimizin farklı bölgelere gitmelerine gerek kalmadı”

Açılışı gerçekleştirilen İBB Sarıyer Kütüphanesi ile ilgili gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na bilgiler veren Kütüphane Müdürü Tayfun Çakır, “Öncelikle bu kütüphanenin faaliyete geçirilmesi konusunda yoğun çabalarından dolayı Cumhur İttifakı Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar’a teşekkür ediyorum. Kütüphanemiz sabah saat 10.00’da açılıp akşam saat 20.00’a kadar hizmet verecek. Burası 7/24 açık olacak ve dünya klasiklerinden araştırma kitaplarına kadar çok geniş yelpaze de kitaplar mevcut. Ayrıca 34 kişilik ders çalışma ve kitap okuma alanı, 16 kişilik bilgisayar odası ve 2 adet 6’şar kişilik özel bölümlerimiz de bulunuyor. Kısacası Sarıyer’in okuma hayatına renk katacak bir kütüphane diyebiliriz. Öğrencilerimiz ile konuştuğumuz zaman istedikleri kitaplara ulaşmak için farklı bölgelere gittiklerini söylüyorlar. Artık buna gerek kalmayacak. Ulaşım konusunda da son derece rahat bir konumdayız. Sarıyerliler Hacıosman mevkiinden bir dolmuş ile kolaylıkla gelebilirler. Ayrıca kütüphanemizin muhteşem bir manzarası var. İsteyen buraya gelip sanatsal çalışmalarını da yapabilir” dedi.

“Okuma seferberliği içerisinde olmalıyız”

Törenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, “İBB Başkanımız Mevlüt Uysal’ın ve Sarıyer Belediye Başkan Adayımız Salih Bayraktar’ın büyük gayretleri neticesinde Sarıyer’imizin en büyük eksikliklerinden biri olan bu kütüphanemizi ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burayı sadece bir kütüphane gibi değil, aynı zamanda muhteşem manzarası ve doğasıyla edebiyat, sanat ve felsefe merkezi gibi kullanırsak buranın hakkını vermiş oluruz. Her zaman gönlümüz de bu vardı. Gençlerimizi iyi eğitirsek, bayrağı gönül rahatlığıyla gelecek nesle teslim ederiz. Hep birlikte bu amaç doğrultusunda okuma seferberliği içerisinde olmalıyız” ifadelerini kullandı.

“Sarıyer kültürün ve gençliğin merkezi olacak”

Açılış töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı Baraçlı, “Televizyon başında günde geçirilen süre ortalama 6 saat, internette harcanan ortalama süre 3 saat, okumaya ayrılan sürede 1 dakika. Onun için de bu kütüphane Salih Bayraktar başkanımızın büyük azmi, heyecanı ve gayretiyle kurulmuş bir çalışmadır. Biz de büyükşehir belediyesi olarak sonuna kadar desteği verdik. Bunun haricinde gençlik kampları, gençlik merkezleri ile beraber Sarıyer geleceğin İstanbul’unun en önemli gençlik merkezi ilçelerinden birisi olacak” diye konuştu.

“Kütüphaneyi sürekli geliştireceğiz”

Kütüphanenin Sarıyer’e hayırlı olmasını dileyen Dr. Hayri Baraçlı şunları söyledi: “Kütüphaneyi sürekli geliştireceğiz. İnşallah başkanımız, başkan olduktan sonrada bu kütüphanenin geliştirilmesi, kitap sayıları ve çeşitlerinin arttırılması ve farklı etkinliklerin, farklı faaliyetlerin yürütülebilmesi açısından da burada bu hizmeti gerçekleştireceğiz. Buradaki amaç halkımızın memnuniyeti. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu hizmetler devam ederken, 2023, 2053 ve 2071 Türkiye’sinin eserlerini de inşallah Sarıyer’den ortaya çıkartacağız. Kütüphanenin Sarıyer ilçemize, bizlere ve çocuklarımıza, gelecek nesillerimize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

“Gençliğe yatırım yapıyoruz”

Açılış töreninde konuşan Salih Bayraktar da İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere kütüphanenin yapımından bitimine emeği geçen herkese teşekkür etti. Bayraktar, “Gerçekten Sarıyer’imizin ihtiyacı olan güzel bir eserin açılışı için toplandık. Biz Sarıyer’e olan sevdamız ve aşkımız ile Sarıyer’e nasıl hizmet edebiliriz, nasıl katkı sunabiliriz diyerek yola çıktık. Gençlikle ilgili birçok eseri Sarıyer’e kazandırdık. Gençliği yanına almayan, gençliği desteklemeyen ülkelere baktığımızda kısa süre sonra durağanlığa teslim olmuşlardır. Gençliği destekleyen, yatırım yapan, önünde yürüten ülkelere baktığımızda, tarihi yürüyüşünde büyük devrimlere öncülük etmişlerdir. Bizde gelecek gençlikte diyoruz. Gençliğe yatırım yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Denizcilik Eğitim Merkezi geliyor

Sarıyer’i hak ettiği hizmetlere kavuşturacağını söyleyen Bayraktar, “Sarıyer 33 kilometre sahil şeridi olmasına rağmen denizcilikle ilgili her hangi bir eğitim merkezimiz yok. Denizcilik Eğitim ve Araştırma Merkezini yapacağız. Havacılık Eğitim ve Uygulama Parklarını yapacağız. Bilim ve Teknoloji Merkezlerimizi yapacağız. Kısacası Sarıyer’i kültürün, sanatın, bilimin, teknolojinin ve eğitimin, sporun merkezi yapacağız. Sarıyer’e bu projeleri kazandırdığımız da ekonomik olarak canlanacak, istihdam artacak, gençler iş bulacak kısacası Sarıyer topyekûn zenginleşecek” şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin tarafından kurulan Sarıyer Kütüphanesi’nin açılışını İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ve AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar yaptı. Baraçlı ve Bayraktar, kütüphaneyi gezdikten sonra gençlerin yaptıkları müzikleri de dinlediler. Kütüphanenin ilk üyeleri ise Baraçlı ve Bayraktar oldu.

İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ve AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, açılış sonrası Sarıyer Posta’nın İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulundular.

“Var gücümüzle çalışıyoruz”

Sarıyer’i eğitimin ve kültürün merkezi yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Salih Bayraktar, şunları söyledi: “İki gün önce İstanbul’un en modern hastanelerinden biri olan Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni açmıştık. Daha önceki hizmetleri de göz önünde bulundurduğumuzda ilçemizi sağlık merkezi haline getirdiğimizi söylemeliyim. Ancak bununla yetinmiyoruz. Sarıyer’i eğitimin, bilimin, sanatın, kültürün, teknolojinin ve sporun merkezi yapmayı hedefliyoruz. Bu amaç doğrultusunda var gücümüz ile çalışıyoruz. Açılışını yaptığımız İBB Sarıyer Kütüphanesi de bu hedef doğrultusunda ilçemize kazandırdığımız eserlerden biri. Öğrencilerimize ve hemşerilerimize hayırlı olsun.”

“Kütüphanenin her noktasında Bayraktar’ın emeği var”

Kütüphanenin açılmasında Salih Bayraktar’ın büyük emeğinin olduğunun altını çizen Hayri Baraçlı, “Öncelikle kütüphanemizin son derece modern, konforlu ve donanımlı olduğunu belirtmek istiyorum. Salih başkanımızın gayretleri ile açılışı yapıldı. Çünkü her noktasında onun emeği var. İnşallah bundan sonra ki süreçte de kendisinin vereceği hizmetler ile Sarıyer’in çehresi değişmeye devam edecek. Biz de İBB olarak bu güzel ilçemize hizmet getirmekten dolayı son derece mutluyuz. Kütüphanemiz vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Baraçlı’dan genç nüfus vurgusu

Baraçlı, konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye genç nüfus bakımında Avrupa’nın sayılı ülkelerinden biri. Bu yüzden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gençliğe verdiğimiz önem doğrultusunda bu tarz projeleri gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 vizyonunda da buna benzer eserler olmaya devam edecek. 2023 yılında dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girecek olan Türkiye’de de gençliğin önemi çok daha üst noktaya gelecek. Biz de kütüphaneler, bilim merkezleri, gençlik kamplarıyla bu doğrultuda çalışmaya devam ediyoruz.”

Baraçlı’dan Sarıyer’e proje müjdesi

“İBB’nin Sarıyer ile ilgili çok sayıda projesi var” diyen Baraçlı, “Salih başkan da konuşmalarında ifade ediyor. Kendisinin de talepleri doğrultusunda özellikle gençliği yönelik ve vatandaşlarımızın problemlerini ortadan kaldıracak projelerimi olacak” ifadelerini kullandı.