Türkiye, corona virüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında bir süredir uzaktan eğitim sistemini tercih ediyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı bir televizyon programında konuyla ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Peki bu süreç ne kadar devam edecek?

LGS’den okulların ne zaman açılacağına kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulunan Bakan Ziya Selçuk, öğrencilere müjdeli haberler de verdi.

Bakan Selçuk’un açıklamaları:

“LGS konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamalardan sonra biz zaten teknik açıklamaları yapıp bir video yayınladık. LGS kaç yıldır yapılıyor dediğinizde aslında hep çocuklar belli okullarda sınavlara giriyordu ama bu kez farklı bir durum var. Çocuklar kendi okullarında sınava girecekler. Mevcut tedirginliği daha da arttırmamak için kendi okullarında sınava girecekler. Hemen arkasından da sınava giriş belgeleri hakkındaki belgelerin hepsini e-okul üzerinden alacaklar ve hiçbir şekilde bir yere gidip belge almayacaklar.

Üniversiteye geçen çocuklarımızın sorumlu geçtiği bir ders varsa, onun üniversiteye geçmesini engellemeyecek şekilde o sorumluluk sınavını biz yapacağız. Bir engel olmayacak. Biz çocuklarımızın kazandıkları bölüme gitme fırsatını sağlayacağız.

MEB olarak okullar 1 haziran'da açılacak diye bir ifade kullanmadık. Bizim böyle bir ifademiz yok. 1 Haziran'da açıldığında ne şekilde bir planlamamız var gibi senaryoları sıralarken bunun içinde 1 Haziran da vardı. Sağlık açısından sorun yaşanmazsa biz 1 Haziran'a hazırız. 4-8 ya da 12. sınıfların gelmesi gibi senaryolar var. Sınıfların ikiye bölünmesi de senaryolar içinde. Öncelikleri belirleyenler sağlık koşulları.”

SARIYER POSTA GAZETESİ