Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Amasya Üniversitesi’nde katıldığı söyleşide, “İlkokullarda beden eğitimi olacak. Cumhurbaşkanımız bu konudaki talimatı Milli Eğitim Bakanımıza verdi” dedi.

Söyleşide öğrencilerin sorularını yanıtlayan Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ilkokul öğrencilerini sevindiren bir müjdeyi paylaştı.

“Spora erişmeye yönelik ekstra projelerimiz var”

Bir öğrencinin ilkokullarda beden eğitimi dersinin geri gelip gelmeyeceği ya da bu konuda bakanlığın bir çalışması olup olmadığını sorması üzerine Bakan Kasapoğlu, “İlk kabine toplantısında gündeme getirdiğim bir konuydu. Cumhurbaşkanımız da bu konuda ki talimatı Milli Eğitim Bakanımıza o günkü toplantıda bildirdi. O süreç işliyor. İlkokullarda beden eğitimi olacak ve bunun yanında da tabi sporu sevdirmeyi, spora erişmeye yönelik ekstra projelerimiz var. Biz sadece ilkokulda değil ana sınıflarına kadar bu işi yaymayı planlıyoruz. O yüzden yüzme projemiz yine bu bağlamda değişik federasyonlarla yaptığımız ana sınıflarına kadar indirilmiş projeler var. İnşallah her birini gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA