Sarıyer Bahçeköy’deki Firuzan-Kemal Demironaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Prof. Dr. Aziz Sancar kimya laboratuvarı açıldı.
Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın adı Sarıyer Bahçeköy’deki Firuzan-Kemal Demironaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kimya laboratuvarına verildi.

aziz-sancar1PROF. DR. AZİZ SANCAR LABORATUARI AÇILDI

Sarıyer Belediyesi tarafından desteklenen Firuzan-Kemal Demironaran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Kimya Laboratuvarına Nobel ödüllü bilim alanındaki gururumuz Prof. Dr. Aziz Sancar’ın ismi verildi. Laboratuarın açılışını Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Okul Müdürü Ramazan Ayaz ve Mahalle Muhtarı Erdoğan Kavraz tarafından öğrenci ve öğretmenlerle birlikte yapıldı. Belediye’nin desteklediği laboratuvarın, CHP Sarıyer İlçe Başkan Yardımcısı Uğurhan Atma’nın önderliğini yaptığı kampanya sonucu 82 kişinin katkısıyla liseli gençlerin eğitim-öğretimine sunulduğu kaydedildi.

aziz-sanca2KİMYA DENEYİNİ İZLEDİ

Açılışın ardından laboratuvarda yapılan ilk kimya deneyini Belediye Başkanı Şükrü Genç’te izledi. Öğrencilerin yaptığı deneyi takip eden Başkan Genç, “Bu laboratuvardan Prof. Dr. Aziz Sancar gibi değerli bilim insanlarımızın yetişmesini diliyorum. Kendisi ne böyle bir okul ne de laboratuvar görmeden kısıtlı imkanlarla okuyarak Amerika’ya kadar gitmiş ve orada gurur kaynağımız olan başarıya imza atmıştır” ifadelerini kullandı.