Derbent Mahallesi'nde bulunan Hatemoğlu İlkokulu'nun ana sınıfı öğrencileri ve Öğretmen Selma Tanhan Ok tarafından  'Küçük Beyinler Öğretmenleriyle' isimli geri dönüşüm projesi hayata geçirildi. Bu kapsamda okul öncesi dönemden itibaren öğrencilere çevre ve doğa bilinci aşılanırken, geri dönüşümün önemi anlatılıyor.

Toplam 4 ilde 8 öğretmen ile eş zamanlı uygulanan projenin amacı; geri dönüşümün ne olduğu, geri dönüşebilir malzemelerin farkına varmaları, geri dönüşüm kutularıyla tanıştırma, çöp diye atılan birçok atık materyalin aslında çöp olmadığı ve geri dönüşüm kutularına gitmesi gereken yeniden dönüşebilen materyal olduğuna ilişkin bilinçli bir nesil yetiştirmek olarak belirlendi. Aynı zamanda imkan, ihtiyaç doğrultusunda evde ve okulda uygun olan atık-geri dönüşüm malzemeleri ile çeşitli etkinlikleri yapabilme farkındalığının oluşturulması hedefleniyor.

ÖĞRENCİLERE DOĞA SEVGİSİ AŞILANIYOR

Öğrenciler ile süreç boyunca yapılacak etkinliklerde, atık materyal kullanımına özen gösterip, çocukların yaratıcılık becerilerini artırmak, tasarruflu olmalarını sağlamak, oyuncakların sadece mağazalardan yüklü paralarla almak yerine kendi doğal ortamlarında var olan atık malzemelerle çeşitli kostüm, oyuncak yapımına, fen ve doğa çalışmalarına, doğal ritim araçları, çevre hijyeni ve doğa sevgisi aşılanıyor. Sıfır atıkla yaşamayı ve geri dönüşüm medeniyetini en iyi şekilde kavramlarına ortam imkan sunuluyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ