Sarıyer’in tek resmi ruhsatlı özel öğretim kursu ve ilçenin eğitim markası MEK (Meridyen Eğitim Kurumları), uzun yıllara dayanan başarısını Özel Meridyen Lisesi ile taçlandırdı.

Her yıl lise ve üniversitelere giriş sınavlarında aldıkları başarılarla adından söz ettiren Meridyen Eğitim Kurumları (MEK), kalite ve tecrübesini özel liseyle taçlandırdı. MEK kurucularından Abdullah Alp, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında faaliyete başlayacak Özel Merdiyen Lisesi hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. Meridyen Eğitim Kurumları olarak Sarıyer’de 6 yılı aşkın süredir hizmet verdiklerini belirten Abdullah Alp, “Biz 2012 yılında dershane olarak faaliyetlerimize başladık. Bunun üzerine geçen süreçte değişen yönetmeliğin getirdiği yeni durumla beraber, özel öğretim ve kişisel gelişim kursu olarak hizmet vermeye devam ettik. Geçtiğimiz yıl açtığımız özel ortaokul ile ikinci şubemizi faaliyete geçirmiştik. Önümüzdeki eğitim öğretim sezonunda da üçüncü şubemizi özel lise olarak açacağız. Bunun yanında Şanlıurfa’ya da isim hakkı verdiğimiz bir projemiz var. Orada da bir kişisel gelişim kursumuz olacak” dedi.

Branşa özel eğitim alanı

MEK’i kurduklarından bu yana özel lise açma düşüncesinde olduklarını anlatan Alp, şöyle devam etti: “Bu işe adım atarken bir kolej oluşturmayı düşünüyorduk. Bu hedefin üçüncü basamağı, özel liseydi. Bizim burada öğrencilerimize sunduğumuz farklı bir konsept var. Dershane ve kurs sektöründe olduğu gibi okul alanında da özgün bir proje sunuyoruz. Öğrencilerimize her ders için özel alanlar oluşturuyoruz. Tarih, coğrafya, matematik, fizik gibi derslerimizde branşa özel eğitim alanlarıyla eğitim vereceğiz. Öğrencilerimizin kendi derslikleri zaten olacak ama bu özel alanlarda da öğrenimlerini sürdürecekler.”

Uygun bütçeyle butik eğitim

Kurucu Abdullah Alp, MEK’in butik eğitim anlayışıyla çalıştığını belirterek, “Bu konsepti ekstra maliyetlerle değil, tüm öğrenci ve velilerimizin bütçesine uygun olarak sağlıyoruz. Normal eğitim rakamlarına butik eğitim veriyoruz. Lisemizde de aynı anlayışı sürdüreceğiz. 16 kişilik sınıflarda haftanın 5 günü okul eğitimi, artı bir gün de kurs eğitimi sunacağız. Bunun yanı sıra 9. ve 10. sınıf öğrencilerimize çift yabancı dilli, kültürel destekli, proje bazlı eğitim; 11. ve 12. sınıflarımıza ise ek olarak, üniversite giriş sınavlarına hazırlık eğitimi vereceğiz. Öğrencilerimiz, Meridyen Lisesini tercih ettiğinde dışarıdan herhangi bir ders alma ihtiyacı hissetmeyecek. Okul dersleri ve sınav hazırlık sürecini birlikte başarılı bir şekilde yürütüp, istediği üniversiteye kazanabilecek” ifadelerini kullandı.

“Velilerimiz bizi sürekli desteklediler”

MEK’i başarıya götüren ana etkenin, kurumda aile ortamının sağlanması olduğuna dikkat çeken Alp, “Biz kurucularımız, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizle beraber bir aileyiz. Bu ailenin en önemli parçası olan velilerimiz, bizi sürekli desteklediler. İlk günlerimizden itibaren bizlere güvenerek evlatlarını teslim ettiler. Dolayısıyla bu başarımızda onların emekleri çok büyüktür. Kurumu kendi kurumları gibi sahiplenen alanında uzman öğretmenlerimiz öğrencilerle fedakarca ilgilendiler. Yeri geldiğinde bir abla-abi kardeş ilişkisiyle öğrencilerimizi kucakladılar. Bu da öğrencilerimizde bir aidiyet duygusu yaratıyor” şeklinde konuştu.

“Erken kayıt avantajlarımız var”

Özel Meridyen Lisesi’nin, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için erken kayıt almaya başladığını dile getiren Abdullah Alp, “Erken kayıt avantajlarından faydalanmak isteyen velilerimizi kurumumuza bekliyoruz. Ekonomik uygunluğun yanı sıra kayıt olan öğrencilerimiz, şimdiden bir sonraki yıla hazırlanmaya başlıyor” dedi.

Merkez: Merkez Mah. Sefir Sk. No:33 Sarıyer
0212 242 41 47 - 0532 670 08 68

Şube: Maden Mah. Nalbantçeşme Cad. No:57 Sarıyer
0212 218 19 20 – 0535 545 22 82

www.meridyenegitim.com