ali1GÖNÜLBAĞI KURDULAR..!

Şehit Ütğm. Ali Büyükdiçle Eğitim ve Uygulama Okulu ile Ali Akkanat Anadolu Lisesi’nin ortak gerçekleştirdiği etkinlik, okullararası dostluğun, öğrencilerin kardeşçe duygularla birbirine sarılmasının ve ister engelli olsun, isterse engelsiz tüm insanların aynı ortamları, aynı duygularla paylaşabileceğinin göstergesi oldu.

BİRLİKTE KAHVALTI YAPTILARal11

Kaymakam Ömer Karaman’ın eşi Zeynep Karaman’ın ‘gönül elçisi’ olarak katıldığı Ali Akkanat Anadolu Lisesi’ndeki etkinlikte önce konuklara açık havada kahvaltı verildi. Ali Akkanat Anadolu Lisesi’nden her öğrencinin, Şehit Ütğm. Ali Büyükdiçle Eğitim ve Uygulama Okulu’ndan gelen bir öğrenciyi sahiplenip, yardımcı olduğu kahvaltı neşe içinde geçti.

Zeynep Karaman burada yaptığı konuşmada ‘gönül elçisi’ projesinin giderek gelişip, büyüdüğünü, bundan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Amacımız birbirinden uzak insanların birbirleriyle kaynaşmasını sağlamak, aralarında gönül bağı oluşturmaktır” dedi.al9

Ali Akkanat Anadolu Lisesi Müdürü Sevcanur Özcan ve Şehit Ütğm. Ali Büyükdiçle  Eğitim ve Uygulama Okulu Müdürü Can Dağaşan ile her iki okulda görev yapan öğretmenler de yaptıklarda konuşmalarda bu tür etkinliklerin öğrenciler arasında kardeşlik bağını güçlendirdiğini, birbirlerini daha iyi anladıklarını ifade ettiler.

KONSERDE DOYA DOYA EĞLENDİLER

Kahvaltıdan sonra lisenin konferans salonunda her iki okulun öğrencilerinden oluşan orkestra tarafından caz konseri verildi. Ardından grup olarak sahneye çıkan öğrenciler koro oluşturup, birlikte sevilen şarkıları seslendirdiler. Zeynep Karaman, AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Meral

al8Yalçınkaya, Kaymakamlık Özel kalem Müdürü Birsen Tosun, Nüfus Müdürü Sevgi Arıkan, Kız Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Nurhan Cebi, Şehit Ütğm. Ali Büyükdiçle Eğitim ve Uygulama Okulu Müdürü Can Dağaşan,  Ali Akkanat Anadolu Lisesi Müdürü Sevcanur Özcan, Sarıyer Posta Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu ve öğretmenler, pistte oynayan öğrencilere alkış tutup, eğlencelerine katıldılar. Bu arada bazı öğretmenler de konferans salonunun boş alanında öğrencilerle birlikte oynayıp, öğrencilerin neşelerine neşe kattılar.

EBRU YAPMASINI ÖĞRENDİLER

Konser sonrası gerçekleştirilen etkinlik ise ebru yapmasını öğrenmek oldu. Ali Akkanat Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni Filiz Kabaşabanoğlu önce konuklara ebrunun nasıl yapıldığını gösterdi ardından da engelli öğrencilerin yapmasını sağladı. Ebrunun nasıl yapıldığını dikkatle izleyen engelli öğrencilerden bazıları gösterilen boyama hareketlerini gerçekleştirip, özel ebrular ortaya çıkardılar.al6

ZEYNEP KARAMAN ÖĞRENCİLERE ÖZENDİ

Ebrunun nasıl yapıldığını merak edip, ilk kez gördüğünü söyleyen Zeynep Karaman ise öğrencilere özenip, kolları sıvadı ve boya fırçasını eline alıp, özel olarak hazırlanmış ebru teknesindeki su içine daldırdı. Boyaları karıştırdıktan sonra yüzeyi rengarenk olan su teknesinin üzerini beyaz bir kağıtla kaplayıp, ardından kağıdı kaldıran Zeynep Karaman, hayatında ilk kez ebru yapmanın mutluluğunu yaşadı.

MASA TENİSİ OYNADILAR

Toplum içerisinde engelli oldukları için bazı ortamlarda hor görülüp, dışlanan çocukların da eğitildikten sonra al5engelsizlerden farkı olmayacağını gösteren bir başka etkinlik ise kardeş iki okulun öğrencilerinin masa tenisi maçı yapmaları oldu. Raketlerini alan öğrenciler, konukların alkışları arasında topa vurup, günün son gösterisini gerçekleştirdiler. Yaklaşık üç saat boyunca Ali Akkanat Anadolu Lisesi’nde kalan Ş. Ütğm. Ali Büyükdiçle Eğitim ve Uygulama Okulu öğrencileri daha sonra birbirlerine sarılıp, bir sonraki buluşmaya kadar veda ettiler.

Ali Akkanat Anadolu Lisesi Müdürü Sevcanur Özcan, Ş. Ütğm. Ali Büyükdiçle Eğitim ve Uygulama Okulu ile kardeş okul olduklarını, bu nedenle öğrencilerin karşılıklı olarak birbirlerini ziyaret edip, etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirtirken, “Bu kez ‘gönül elçileri’ni de aramıza alıp, daha geniş katılımlı bir faaliyet gerçekleştirdik. Öğrencilerimizle birlikte biz de çok mutlu olduk” dedi.

(Tuncay DAĞLI)